Ιατρική Βιολογία

Απολιθώματα «γιγαντιαίου προϊστορικού λιονταριού» βρέθηκαν στα συρτάρια μουσείου

Ένα νέο είδος ενός τεράστιου προϊστορικού θηλαστικού ταυτοποιήθηκε αφότου οι επιστήμονες ερεύνησαν κόκαλα τα οποία βρίσκονταν καταχωνιασμένα για δεκαετίες στα συρτάρια ενός μουσείου της Κένυας.
Τα συγκεκριμένα είδη ονομάζονται Simbakubwa kutokaafrika, που σημαίνει «μεγάλο Αφρικανικό λιοντάρι» στη γλώσσα σουαχίλι.   Ζούσαν στην ανατολική Αφρική πριν περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια.
Το τεράστιο πλάσμα ανήκει σε ένα μια πλέον εξαφανισμένη ομάδα θηλαστικών που ονομάζονται υαινόδοντα.   Τα υαινοδόντα ονομάζονται έτσι επειδή τα δόντια τους μοιάζουν με εκείνα της ύαινας.
Πρόκειται για ομάδα κυρίαρχων σαρκοφάγων θηλαστικών που έζησαν πριν περίπoυ είκοσι εκατομμύρια χρόνια, όμως δεν συγγενεύουν με τις ύαινες.
«Κρίνοντας από τα τεράστια δόντια, το Simbakubwa, ήταν ένα υπερμέγεθες σαρκοφάγο θηλαστικό, σημαντικά πιο μεγάλο από το λιοντάρι που γνωρίζουμε σήμερα , πιθανόν μεγαλύτερο και από μία πολική αρκούδα», λέει ο ερευνητής Μάθιου Μπορθς.
Το 2013, όταν πραγματοποιούσε έρευνα στο Εθνικό Μουσείο του Ναϊρόμπι του ζητήθηκε να ρίξει μια ματιά σε μια συλλογή από κόκαλα και δόντια που είχε την ονομασία «ύαινες».
Τα σαγόνια και άλλα κόκαλα, όπως και δόντια του συγκεκριμένου ζώου, είχαν βρεθεί σε κάποια εκσκαφή στη δυτική Κένυα στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Έως τώρα όμως πιστεύονταν πως ανήκουν σε άλλο είδος.
Από τότε βρίσκονταν στα συρτάρια του μουσείου μέχρι που το 2017 ο Μπορθς, σε συνεργασία με την ερευνήτρια Νάνσι Στίβενς ξεκίνησαν να αναλύουν τα ασυνήθιστα απολιθώματα.
Πηγή: LiFO

Υποστηρίξτε την προσπάθεια των συντελεστών της e-enimerosi.com Η οποία ενημερώνει για όλα τα θέματα του ελληνισμού αλλά και του κόσμου. Μια σελίδα φτιαγμένη με αγάπη από ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Ευρώπης. Μιας ιστοσελίδα της διασποράς με έδρα την Γερμανία και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Κάντε την δική σας δωρεά εδώ για να βοηθήσετε την προσπάθειά μας. Σας ευχαριστούμε θερμά!!!

Σχετικές αναρτήσεις

Ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή: Ο πρόωρος τοκετός έχει επιπτώσεις ακόμα και 40 χρόνια μετά

e-enimerosi

Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV AIDS

e-enimerosi

Η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας

e-enimerosi