Ακόμα ένας σφάγιο φάλαινας έχει πλυθεί με ένα στομάχι γεμάτο πλαστικό. Αυτή τη φορά, ήταν μια έγκυος φάλαινα με 49 κιλά. (22 κιλά) πλαστικού στο στομάχι της. Βρέθηκε σε μια παραλία στο Porto Cervo, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στη Σαρδηνία της Ιταλίας.
Ο Luca Bittau, πρόεδρος της ΣΕΑΜΕ Σαρδηνίας, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που στοχεύει στην προστασία των κητοειδών στη Μεσόγειο μέσω της έρευνας και της εκπαίδευσης, δήλωσε στο CNN ότι το στομάχι του θηλαστικού περιείχε πλαστικές σακούλες , δίχτυα και γραμμές αλιείας και άλλα αντικείμενα.
Δεν ήταν αυτό που ήταν μέσα της.
“Ήταν έγκυος και σχεδόν σίγουρα απέφευγε πριν από αυτή ” είπε ο Bittau. «Το έμβρυο ήταν σε προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης».
Οι φάλαινες ( Physeter microcephalus ) είναι το μόνο ζωντανό είδος του γένους τους και είναι το μεγαλύτερο ζωντανό είδος οδοντωτών φαλαινών. Τα πλήρως αναπτυσσόμενα ενήλικα θηλυκά φτάνουν μέχρι και τα 11 μέτρα και ζυγίζουν περίπου 13 έως 14 τόνους (11,7 έως 12,7 μετρικούς τόνους), ενώ τα αρσενικά ενήλικα είναι πολύ μεγαλύτερα, φτάνουν μέχρι τα 59 πόδια (18 μέτρα) και ζυγίζουν 35 έως 45 τόνους (31,7 έως 40,8 μετρικούς τόνους), σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Κητωδών .
Η νεαρή θηλυκή φάλαινα που έπεσε στην Ιταλία είχε μήκος πάνω από 26 πόδια και το έμβρυο είχε μήκος περίπου 2 μέτρα, σύμφωνα με τοπικό πρακτορείο ειδήσεων ICONA NEWS . Η αιτία θανάτου της φάλαινας είναι ακόμα υπό έρευνα.
Αυτοί οι θαλάσσιοι γίγαντες τροφοδοτούνται κυρίως με καλαμάρια , ψάρια, ακτίνες και χταπόδι και καταναλώνουν περίπου 2.000 λίβρες. (907 κιλά) τροφής κάθε μέρα, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Κητωδών. Ωστόσο, φαίνεται ότι το πλαστικό έχει γίνει επίσης μέρος της διατροφής τους.
Τους τελευταίους μήνες, κουφάρια φάλαινας με στομάχια γεμάτα πλαστικό έχουν βρεθεί στην Ισπανία και την Ινδονησία . Και οι φάλαινες των δεν είναι τα μόνα θαλάσσια θηλαστικά με διατροφικά πλούσια διατροφή. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, το κουφάρι της φάλαινας του Κουβιέ απέπλευσε στις Φιλιππίνες με88 κιλά. (40 kg) από πλαστικές σακούλες που είναι συσκευασμένες στο στόμαχο.
πηγή: livescience.com