Κοινωνία Κόσμος

O πιο διαδεδομένος κωδικός στο διαδίκτυο το 2019

Εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν κωδικούς που εύκολα μπορεί κανείς να μαντέψει κι αυτό συμβαίνει ακόμα και με λογαριασμούς με πολύ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει το BBC αναφορικά με την ανάλυση που πραγματοποίησε το Εθνικό Ινστιτούτο της Βρετανίας για την Διαδικτυακή Ασφάλεια (NCSC), ο κωδικός
«123456» είναι ο πιο διαδεδομένος και αποτελεί την επιλογή της πλειοψηφίας των λογαριασμών που χακάρονται.
Οι επικεφαλής μάλιστα της έρευνας σχολίασαν πως οι χρήστες θα έπρεπε να χρησιμοποιούν τρεις τυχαίες λέξεις, που είναι εύκολο για τους ίδιους να απομνημονεύσουν, και να τις ενώνουν, δημιουργώντας έτσι έναν πολύ ισχυρό κωδικό. Σπάνια όμως κάνουν αυτό.
Για τη διεξαγωγή της μελέτης, αναλύθηκαν τα στοιχεία που πάρθηκαν από δημόσιες πλατφόρμες με χακαρισμένους λογαριασμούς προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες λέξεις, φράσεις και κωδικοί χρησιμοποίησαν οι ιδιοκτήτες και να εντοπίσουν τα κοινά στοιχεία.
Πρώτο στη λίστα βρίσκεται το «123456», το οποίο εμφανίζεται σε περισσότερους από 23 εκατομμύρια κωδικούς.
Η δεύτερη συχνότερη επιλογή είναι το «123456789», που επίσης είναι εύκολο να «σπάσει», ενώ στην συνέχεια είναι ο κωδικός «qwerty», ο κωδικός «password» και ο κωδικός «1111111».
Ο πλέον αρμόδιος σε ανάλογα θέματα ασφαλείας, Τρόι Χαντ, ανέφερε πως τα ευρήματα δημοσιοποιήθηκαν, καθώς οι χρήστες του διαδικτύου πρέπει να ξέρουν και να προφυλάσσουν τον εαυτό τους.
«Αν γνωρίζουν πιθανότατα θα κάνουν και καλύτερες επιλογές», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι ο κωδικός «123456» συμπεριλαμβάνονταν και στη λίστα με τους χειρότερους για το 2018 όπως και για το 2017.
www.huffingtonpost.com

Υποστηρίξτε την προσπάθεια των συντελεστών της e-enimerosi.com Η οποία ενημερώνει για όλα τα θέματα του ελληνισμού αλλά και του κόσμου. Μια σελίδα φτιαγμένη με αγάπη από ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Ευρώπης. Μιας ιστοσελίδα της διασποράς με έδρα την Γερμανία και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Κάντε την δική σας δωρεά εδώ για να βοηθήσετε την προσπάθειά μας. Σας ευχαριστούμε θερμά!!!

Σχετικές αναρτήσεις

Πύθωνας καταπίνει ολόκληρο ελάφι στην Φλόριντα

e-enimerosi

Δημογραφικό: Από το 1950, ερήμωσαν 51 μικρά νησιά

e-enimerosi

ΠΟΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ & ΠΟΙΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Εβίτα Μανούδη