Ειδήσεις και Νέα

Αρχαιολόγοι βρήκαν τα ερείπια οικισμού 2.800 ετών που συνδέεται με τον Έλληνα βασιλιά Απολλόδωρο.

Η ανασκαφή έγινε στο Βαντναγκάρ, του Γκουτζαράτ, περίπου 900 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Νέου Δελχί, στην Ινδία. Ο αρχαίος οικισμός του 800 π.Χ. αποκαλύφθηκε από ερευνητές του IIT Kharagpur, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της Ινδίας (ASI), του Εργαστηρίου Φυσικών Ερευνών (PRL), του Πανεπιστημίου Jawaharlal Nehru (JNU) και του Deccan College.

Οι αρχαιολόγοι των πέντε αυτών οργανισμών βρήκαν όμως και κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον. Εντόπισαν στοιχεία παρουσίας επτά πολιτιστικών περιόδων. Τα ευρήματα υποδηλώνουν έτσι ότι η “Σκοτεινή Εποχή” ήταν ένας μύθος και ότι πολιτισμοί υπήρχαν συνεχώς στην περιοχή, η οποία φαίνεται ότι είχε ζωή τα τελευταία 5.500 χρόνια.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ορισμένες από τις πρόσφατες αδημοσίευτες ραδιοχρονολογήσεις τους υποδηλώνουν ότι ο οικισμός θα μπορούσε να είναι από το 1.400 π.Χ.

Η Σκοτεινή Εποχή αναφέρεται στη χρονική περίοδο μεταξύ της κατάρρευσης του πολιτισμού της Κοιλάδας του Ινδού ποταμού και της εμφάνισης της Εποχής του Σιδήρου, η οποία περιλάμβανε πόλεις όπως το Γκαντάρ, στο σημερινό Αφγανιστάν και το Κοσάλ, στο σημερινό Ούταρ Πραντές, στην Ινδία. «Ο ανθρώπινος οικισμός είναι σύγχρονος των ύστερων βεδικών/προβουδιστικών Mahajanapadas ή ολιγαρχικών δημοκρατιών», ανέφερε το ινστιτούτο σε δελτίο Τύπου.

Πρόσθεσε ότι τα αρχαιολογικά αντικείμενα που βρήκαν περιλάμβαναν κεραμικά, χάλκινα, χρυσά, ασημένια και σιδερένια αντικείμενα και περίτεχνα σχεδιασμένα βραχιόλια. Βρέθηκαν επίσης καλούπια νομισμάτων του Έλληνα βασιλιά Απολλόδωρου από την ινδο-ελληνική κυριαρχία στο Vadnagar, συμπλήρωσε.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν καθιστούν το Vadnagar την αρχαιότερη ζωντανή πόλη μέσα σε μια ενιαία οχύρωση που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής στην Ινδία.

«Η αρχαιότερη περίοδος εγκατάστασης στο Vadnagar ξεκίνησε τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του 800 π.Χ., δηλαδή την πρώιμη εποχή του σιδήρου ή αμφισβητήσιμα την Ύστερη Βεδική περίοδο και προϋπήρχε τόσο του Βουδισμού όσο και του Τζαϊνισμού. Η περίοδος αυτή συνεχίζεται στην κυριαρχία των Μαυρίων και τελειώνει με την πτώση τους γύρω στο 150 π.Χ. Μετά την πτώση της αυτοκρατορίας Γκούπτα, σημειώθηκε μεγάλης κλίμακας αποαστικοποίηση, αποξήρανση των υδάτινων σωμάτων, λιμοί και συρρίκνωση του πληθυσμού σε ολόκληρη την Ινδία», δήλωσε ο Dr. Anindya Sarkar, καθηγητής Γεωλογίας και Γεωφυσικής στο IIT Kharagpur.

Τα ευρήματα αυτά παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τα ποικίλα πολιτιστικά και ιστορικά στρώματα του Vadnagar, αναδεικνύοντας τη σημασία του ως κόμβος πολιτισμού ανά τους αιώνες. Οι ανακαλύψεις δημοσιεύθηκαν σε έκθεση με τίτλο «Κλίμα, ανθρώπινη εγκατάσταση και μετανάστευση στη Νότια Ασία από την πρώιμη ιστορική έως τη μεσαιωνική περίοδο». Η δημοσίευση έγινε στο περιοδικό “Quaternary Science Reviews”.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi