Συμβουλές διατροφής

Μπανάνα με μέλι και κανέλα ένα γλυκό σνακ με λίγες θερμίδες.

Γράφει η Γερακάκη Στυλιανή.

Ένα ιδανικό σνακ που καλύπτει όλες τις ώρες την ανάγκη μας για κάτι γλυκό, χωρίς να μας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που θα μας προσφέρουν υγεία και ευεξία.

Η μπανάνα θα μας δώσει πολλή ενέργεια καθώς είναι υψηλή σε θρεπτικά συστατικά.

Έχει πολλές φυτικές ίνες και παρέχει βιταμίνες Α, Β, C, Ε καθώς και ιχνοστοιχεία (κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φωσφόρο).

Οι μπανάνες θεωρούνται από τους περισσότερους ως παχυντικό φρούτο και πολλοί τις αποφεύγουν λανθασμένα όμως, γιατί μια μπανάνα μας δίνει περίπου στις 120 θερμίδες (ανάλογα και με το μέγεθος) και δεν πρόκειται να μας παχύνει.

Επιπλέον θα βοηθήσουν στην ψυχολογική μας διάθεση όταν νιώθουμε άσχημα. λόγω των υψηλών επιπέδων τρυπτοφάνης που περιέχουν που μετατρέπεται σε σεροτονίνη.

Το μέλι είναι ένα προϊόν με μεγάλη βιολογική αξία που θα μας γλυκάνει ευχάριστα, ενώ με τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχει θα μας χαρίσει ευεξία και υγεία.

Περιέχει υδατάνθρακες, βιταμίνες, πρωτεΐνες, ένζυμα, οργανικά οξέα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και νερό, ουσίες απαραίτητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Μια κουταλιά κομπόστας θα μας δώσει περίπου 64 θερμίδες.

Η κανέλα θα αρωματίσει ευχάριστα το σνακ μας και θα βοηθήσει στην ρύθμιση της γλυκόζης αίματος ώστε να μην πεινάμε.

Η Γερακάκη Στυλιανή σπούδασε στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αμαρουσίου στην ειδικότητα “ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ” και είναι κάτοχος “Βεβαίωσης Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ” από τον Εθνικό οργανισμό Πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Έχει αρθρογραφήσει για θέματα διατροφής και υγείας σε πολλά διαδικτυακά περιοδικά και ιστοσελίδες. Μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σελίδα της στο Facebook εδώ.
google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Διατροφή και διακοπή καπνίσματος.

e-enimerosi

Ο εθισμός στην τηλεόραση παχαίνει!

e-enimerosi

Ποιο είναι το πραγματικό γιαούρτι?

e-enimerosi