Συμβουλές διατροφής

Δεν υπάρχουν απαγορευμένα τρόφιμα σε μια δίαιτα.

Γράφει η Γερακάκη Στυλιανή.

Δεν υπάρχουν τρόφιμα που αδυνατίζουν ή παχαίνουν. Υπάρχουν μόνο λάθος ποσότητες που εκτιμάμε ως σωστές, τις οποίες όταν υπερβούμε θα παχύνουμε.

Η αποχή από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων ως παχυντικά π.χ ψωμί, ζυμαρικά, πατάτες κατά τη διάρκεια της δίαιτας, θα οδηγήσει στο να στερήσουμε από τον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να έχουμε σταδιακά σοβαρή έλλειψη που θα μας κάνει να αρχίζουμε να μην έχουμε ενέργεια, να νιώθουμε ατονία και να προκαλέσουμε ακόμη και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όμως εκτός από αυτό μας στερεί και την δυνατότητα να εκπαιδευτούμε διατροφικά σωστά ως προς τις ποσότητες που πρέπει να καταναλώνουμε και να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πως το μέτρο, η ποικιλία και η ισορροπία αποτελούν την βάση ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου που θα διατηρήσει το βάρος μας και την υγεία μας και όχι ο αποκλεισμός των τροφών.

Η δίαιτα δεν πρέπει να είναι απλά μια προσπάθεια να χάσουμε βάρος, αλλά μια προσπάθεια να προσεγγίσουμε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, που θα διατηρήσουμε και μετά το τέλος της.

Η Γερακάκη Στυλιανή σπούδασε στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αμαρουσίου στην ειδικότητα “ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ” και είναι κάτοχος “Βεβαίωσης Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ” από τον Εθνικό οργανισμό Πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Έχει αρθρογραφήσει για θέματα διατροφής και υγείας σε πολλά διαδικτυακά περιοδικά και ιστοσελίδες. Μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σελίδα της στο Facebook εδώ.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Διατροφή και διακοπή καπνίσματος.

e-enimerosi

Ο εθισμός στην τηλεόραση παχαίνει!

e-enimerosi

Ποιο είναι το πραγματικό γιαούρτι?

e-enimerosi