Άρθρα Ρεπορτάζ

EHF: Πανευρωπαϊκή ημερίδα ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο Παρίσι.

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

 

Συνεχίζει τις δράσεις του, το ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού όσο αναφορά την ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Έτσι μετά την πρώτη και πολύ πετυχημένη εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβρη το 2022 στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας, από όπου προήλθε και η γενεσιουργός ιδέα για την ίδρυση του ιδρύματος, την σκυτάλη παίρνει η πόλη του φωτός και τα χώματα όπου ο μεγάλος ελληνιστής Γουλιέλμος Μπυντέ εξέδωσε πολλά έργα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων.

Υπό την εποπτεία της μόνιμης επιτροπής παιδείας του ευρωπαϊκού ιδρύματος ελληνισμού και σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα Παρισιού, διοργανώνεται η δεύτερη πανευρωπαϊκή ημερίδα για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Ευρώπη.

2η πανευρωπαϊκή ημερίδα για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Ευρώπη.

Θα πραγματοποιηθεί στο ελληνικό σπίτι στο Παρίσι, στις 16 Μαρτίου του 2024. Η σημαντική εκδήλωση της ευρωπαϊκής ομογένειας εστιάζεται στην διδασκαλία, την εκμάθηση και την διάδοση της ελληνικής γλώσσας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Στην εκδήλωση θα υπάρχουν εισηγήσεις από όλες τις πλευρές της ελληνόγλωσσης εκπαίδευση στο εξωτερικό, αλλά και μία ανοιχτή συζήτηση για τις προοπτικές στο να αναπτυχθεί περαιτέρω και να λυθούν τα όποια προβλήματα.

Ο ελληνισμός της Ευρώπης καλείται να ενώσει τις δυνάμεις και να δώσει το δικό του παρών για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και παιδεία που οραματίζεται και να μεταδώσει την εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού καλεί όλους τους Έλληνες της ομογένειας όσο είναι το δυνατόν, να παρευρεθούν στην σπουδαία αυτή εκδήλωση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Ευρώπη.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi