Διασπορά

Ελληνοαυστραλοί συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων καινοτόμων.

Τουλάχιστον οκτώ ελληνοαυστραλοί έχουν συμπεριληφθεί στους 100 κορυφαίους καινοτόμους της Αυστραλίας που αναδιαμορφώνουν το έθνος, σύμφωνα με το Australian Business Review.

Ποιοι είναι και τι τους αναγνωρίζονται;

Γιάννης Παϊταρίδης
Γιάννης Παϊταρίδης.

Ο Τζον Παϊταρίδης είναι διευθύνων σύμβουλος στην CyberCX, τον κορυφαίο οργανισμό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Αυστραλίας. Πέρυσι, η CyberCX ξεκίνησε ένα πρόγραμμα προσλήψεων που υπόσχεται να παραδώσει 500 επαγγελματίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στον τομέα τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτή η κίνηση ονομάστηκε η μεγαλύτερη δέσμευση του ιδιωτικού τομέα της Αυστραλίας στην εκπαίδευση στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Σπύρο Ρόκος
Σπύρο Ρόκος (δεξιά).

Η Slyp έχει συνιδρυθεί από πρώην τοπικά στελέχη της PayPal, Paul Weingarth και Spiro Rokos και τον πρώην υπεύθυνο δεδομένων του ομίλου ANZ, Mike Boyd. Το Slyp επιτρέπει την αποστολή αποδείξεων απευθείας στην τραπεζική εφαρμογή ενός πελάτη σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Με την υποστήριξη των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της Αυστραλίας, η Slyp επιτρέπει στους πελάτες της να πληρώνουν κανονικά και μπορούν να βλέπουν και να αλληλεπιδρούν αμέσως με τις έξυπνες αποδείξεις τους στην εφαρμογή mobile banking τους ανά πάσα στιγμή.

Γιώργος Πέππου
Γιώργος Πέππου.

Η Vow είναι η πρώτη εταιρεία κρέατος στην Αυστραλία που βασίζεται σε κύτταρα και θέλει να αντικαταστήσει την παραγωγή κρέατος με βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Ιδρύθηκε το 2019, η Vow δημιουργεί νέα κρέατα από ζωικά κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν υπήρχαν ποτέ πριν στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Άλεξ και Κρις Ναουμίδης
Άλεξ και Κρις Ναουμίδης.

Η Mindset Health ιδρύθηκε το 2018 από τους αδελφούς Alex και Chris Naoumidis με έδρα τη Μελβούρνη. Η εταιρεία έχει περισσότερους από 30.000 μηνιαίους συνδρομητές επί πληρωμή που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της που βασίζονται στην ύπνωση για τη διαχείριση του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, των εξάψεων της εμμηνόπαυσης και της διακοπής του καπνίσματος.

Καίτη Λαμπρίδη
Καίτη Λαμπρίδη.

Η Human ιδρύθηκε από την πρώην επικεφαλής του προϊόντος Canva, Georgia Vidler και την πρώην ανώτερη υπεύθυνη προϊόντων Canva, Kate Lambridis. Προσφέρει ένα προϊόν που θα βοηθήσει τους γιατρούς και τους ασθενείς να έχουν πρόσβαση στις καλύτερες ιατρικές πληροφορίες και έρευνα για χρόνιες παθήσεις.

Δρ Γιώργος Μίκλος
Δρ Γιώργος Μίκλος.

Ο Δρ Γιώργος Μίκλος έχει διδακτορικό στη γενετική από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ και ακαδημαϊκό υπόβαθρο ως πρώην συνεργάτης στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας. Μαζί με τον Michael Lyon, ίδρυσε την Atomic Oncology, η οποία έχει αναπτύξει τεχνολογία που προβλέπει εάν η ακτινοθεραπεία θα είναι επιτυχής για οποιονδήποτε συμπαγή καρκίνο, επιτρέποντας την εξατομικευμένη θεραπεία για κάθε ασθενή.

Αθαν Διδασκάλου
Αθαν Διδασκάλου.

Η επωνυμία αποσκευών Ιούλιος εισήλθε στην αυστραλιανή αγορά το 2019 και έκτοτε επεκτάθηκε στις ΗΠΑ, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τη Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει δεσμεύσει συνεργασίες με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και διαθέτει μια επιλογή που συνοδεύεται από μια εκτινασσόμενη μπαταρία που μπορεί να φορτίσει φορητές συσκευές και tablet.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.