Γερμανία

Γερμανία: Διαδηλώσεις ενάντια στον εξτρεμισμό.

Διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας πραγματοποιούνται σε πολλές γερμανικές πόλεις. Το Σάββατο, τουλάχιστον 300.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα.

Χιλιάδες άνθρωποι θα συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις για τη δημοκρατία και κατά του δεξιού εξτρεμισμού σε ολόκληρη τη χώρα και σήμερα Κυριακή. Αφού εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε πολλές πόλεις την Παρασκευή και το Σάββατο, οι διοργανωτές των διαδηλώσεων στο Μόναχο, την Κολωνία και το Βερολίνο περιμένουν χιλιάδες συμμετέχοντες την Κυριακή.

Η υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser έγραψε το βράδυ του Σαββάτου: «Τόσοι πολλοί άνθρωποι που δείχνουν πρόσωπα και συμπεριφορές, η δημοκρατία μας ζει από ισχυρούς δημοκράτες όπως εσείς!» Η Αντιπρόεδρος της βουλής, Katrin Göring-Eckardt , η οποία κατάγεται από τη Θουριγγία, έγραψε στο Χ: «Halle, Magdeburg, Spremberg, Luckenwalde, Eberswalde, Jena, Leipzig, Dresden, Erfurt, Potsdam. Σε όλη την Ανατολή, ο κόσμος είναι στους δρόμους για τη δημοκρατία για την οποία αγωνιστήκαμε το 1989. Ενθαρρυντικό! Είμαι χαρούμενη για όλους όσους βγήκαν έξω, αλλά ειδικά στην Ανατολή».

Αναμένονται 25.000 διαδηλωτές στο Μόναχο.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, περίπου 16.000 συμμετέχοντες διαδήλωσαν στο Halle/Saale το Σάββατο. Στην Ερφούρτη, η αστυνομία έκανε λόγο για περίπου 9.000 διαδηλωτές, οι διοργανωτές για περισσότερους από 10.000.

Σύμφωνα με τις αρχικές καταμετρήσεις της αστυνομίας και των διοργανωτών, τουλάχιστον 300.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα. Σε ορισμένες πόλεις, τα τελικά στοιχεία και από τις δύο πλευρές δεν ήταν ακόμη διαθέσιμα. Σύμφωνα με την αστυνομία και τους διοργανωτές, υπήρχαν 35.000 άνθρωποι μόνο στη Φρανκφούρτη του Μάιν και στο Ανόβερο, το σύνθημα ήταν να «υπερασπιστούμε τη δημοκρατία».

Οι διαμαρτυρίες πυροδοτήθηκαν, μεταξύ άλλων, από τις αποκαλύψεις του ερευνητικού κέντρου Correctiv για μια συνάντηση ακροδεξιών εξτρεμιστών στις 25 Νοεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν στο Πότσνταμ πολιτικοί του AfD και μεμονωμένα μέλη του CDU και της Ένωσης Αξιών. Ο πρώην επικεφαλής του δεξιού εξτρεμιστικού Κινήματος Ταυτότητας στην Αυστρία, Μάρτιν Σέλνερ, είπε ότι μίλησε για «μετανάστευση» στη συνάντηση. Όταν οι δεξιοί εξτρεμιστές χρησιμοποιούν τον όρο, συνήθως εννοούν ότι μεγάλος αριθμός ατόμων ξένης καταγωγής πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα, ακόμη και υπό πίεση.

Τι περιμένουμε σήμερα σε πολλές πόλεις στην Γερμανία.

Την Κυριακή, χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να βγουν στους δρόμους σε άλλες πόλεις για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και ενάντια στη δεξιά. Στο Μόναχο η αστυνομία αναμένει έως και 25.000 άτομα. Στην Κολωνία, η συμμαχία «Η Κολωνία στέκεται απέναντι», η οποία αποτελείται από περισσότερα από 50 κόμματα, οργανώσεις και πρωτοβουλίες, αναμένει περίπου 10.000 συμμετέχοντες. Σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί διαμαρτυρία μπροστά από την βουλή στο Βερολίνο.

Συλλαλητήρια και διαδηλώσεις προγραμματίζονται επίσης σε πολλές άλλες γερμανικές πόλεις , όπως το Κέμνιτς, η Δρέσδη και το Νόιμπραντενμπουργκ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 20.000 άνθρωποι προσήλθαν στη διαδήλωση στη Στουτγάρδη το Σάββατο και επρόκειτο να γίνει άλλη μια συγκέντρωση εκεί σήμερα Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Hendrik Wüst είχε προηγουμένως ευχαριστήσει τους ανθρώπους που διαδήλωσαν σε εθνικό επίπεδο κατά του δεξιού εξτρεμισμού. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει «μια ευρεία συμμαχία» στην καρδιά της κοινωνίας, είπε. Ο Wüst ζήτησε για άλλη μια φορά για μια τέτοια «κεντρική συμμαχία» στην πολιτική, η οποία πρέπει να σχηματιστεί σε όλα τα κόμματα και σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης. «Χρειαζόμαστε τους Δημοκρατικούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους», περιέγραψε το AfD ως «εξαιρετικά επικίνδυνο ναζιστικό κόμμα». Στο X, έγραψε ότι το AfD δεν στηρίζεται στη βάση του Βασικού Νόμου. «Το AfD δεν είναι ένα συντηρητικό κόμμα και σίγουρα δεν είναι ένα κόμμα προσανατολισμένο στις αξίες».

Σε 300.000 διαδηλωτές εκτιμάται ότι συμμετείχαν στην Φρανκφούρτη κατά του εξτρεμισμού.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.