Εθνικά Θέματα

Ίμια και ”Διακήρυξη ελληνοτουρκικής φιλίας”.

Τουρκική ακταιωρός πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τουρκική ακταιωρός πέρασε, γύρω στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου, στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό στα Ίμια έληξε με την παρέμβαση του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Ειδικότερα, δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού ειδοποίησαν τους τούρκους ότι βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στη θέα τους, η ακταιωρός αποχώρησε και επέστρεψε προς τις μικρασιατικές ακτές.

Το «κόκκινο τηλέφωνο» πήρε …φωτιά και ο έλληνας πλοίαρχος του Λιμενικού, που είναι επιφορτισμένος για επικοινωνία με τον τούρκο ομόλογό του, σήκωσε το τηλέφωνο για την εκτόνωση της κατάστασης

Η πληροφορία ήρθε στον απόηχο δημοσίευσης από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, που δημοσίευσε νέο βίντεο ισχυριζόμενο ότι κατά τη διάρκεια δραστηριότητας επιτήρησης από drone της τουρκικής διοίκησης ναυτικών δυνάμεων στις 14 Φεβρουαρίου, «διαπιστώθηκε ότι τα τμήματα της ελληνικής ακτοφυλακής εγκατέλειψαν την περιοχή αφήνοντας το σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στα ανατολικά της Χίου».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριότητα ήδη από τα γεγονότα του 1996.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi