Διεθνή

Ισραήλ: Σχηματίζει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Τι αναφέρουν Ρωσία και ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου κάλεσε τους ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης, να σχηματίσουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ο Λάπιντ, πρώην πρωθυπουργός, με ανάρτηση στο Χ ανέφερε, «Δεν θα ασχοληθώ με το ποιος φταίει και γιατί αιφνιδιαστήκαμε, θα αντιμετωπίσουμε τον εχθρό μας ενωμένοι». Και πρόσθεσε: «Το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Δεν θα είναι εύκολος ή σύντομος πόλεμος».

Πρότεινε στον Νετανιάχου να σχηματίσει έναν κοινό συνασπισμό επαγγελματιών «που μπορεί να πολεμήσει τον σκληρό, περίπλοκο και μακρύ πόλεμο που βρίσκεται μπροστά μας».

Ο Νετανιάχου γνωρίζει ότι «δεν μπορεί να διεξάγει πόλεμο με τη δυσλειτουργική και εξτρεμιστική σύνθεση της κυβέρνησης», τόνισε.

Ιsaac Herzog, Πρόεδρος του Ισραήλ.

Το Ιράν ενδέχεται να εμπλέκεται στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, «Σήμερα είδαμε το αληθινό πρόσωπο της Χαμάς. Ένας στρατός τρομοκρατών του οποίου ο μοναδικός στόχος είναι η εν ψυχρώ δολοφονία αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Με την υποστήριξη και την καθοδήγηση των αντιπροσώπων τους διοικητές στο Ιράν, πραγματοποίησαν μια απρόκλητη, ειδεχθή επίθεση στο εβραϊκό κράτος σε μια εβραϊκή ιερή ημέρα. Αθώοι άμαχοι κάτοικοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, και πολλοί εξακολουθούν να δέχονται επίθεση», έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

200 οι νεκροί Ισραηλινοί. Πάνω από 1.000 τραυματίες.

200 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από τις σημερινές επιθέσεις της Χαμάς, μετέδωσε ο ισραηλινός σταθμός N12, σε νεότερο απολογισμό. 1.000 οι τραυματίες σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε στο Χ για κατάπαυση του πυρός και ένα ειρηνευτικό σχέδιο.

Διάγγελμα Μπάιντεν για την εισβολή της Χαμάς.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Νίκος Λυγερός: Τι σημαίνει η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ινδίας.

e-enimerosi

Εκλογές στην Ινδία.