Γερμανία

Ο Χάμπεκ θέλει μια «επανεκκίνηση» για τηn κυβέρνηση.

Μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό του 2024, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ θέλει να «επανεκκινήσουν» τα φανάρια.

Ο Χάμπεκ θέλει μια «επανεκκίνηση» της κυβέρνηση μετά και τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό. Οι συζητήσεις τις τελευταίες εβδομάδες ήταν «πολύ δύσκολες», ανέφερε, ενώ συμολήρωσε, «έχουμε ουσιαστικά επαναδιαπραγματευτεί μέρη της συμφωνίας της κυβέρνησης». Ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει δείξει ότι μπορεί να καταλήξει σε συμφωνίες ακόμη και σε δύσκολα ζητήματα, συνέχισε ο Χάμπεκ. «Αυτή θα ήταν μια καλή στιγμή για ένα νέο ξεκίνημα».

Ο Χάμπεκ είπε για τον οικονομικό μετασχηματισμό, «τα κύρια στοιχεία της συμφωνίας δεν είναι οι αποταμιεύσεις, αλλά μάλλον μπορέσαμε να βρούμε άλλη χρηματοδότηση τα κεντρικά έργα έρχονται».

Παρόλα αυτά, παραδέχτηκε ότι θα ήθελε περισσότερα: «Αν με ρωτάτε ως Υπουργό Οικονομικών, πρέπει να πω ότι κάτι διαφορετικό χρειάζεται πραγματικά οικονομικά σε αυτήν την οικονομική φάση, συγκεκριμένα πολύ περισσότερες επενδύσεις». Η Γερμανία έχει «διαρθρωτικά προβλήματα». Από την εκπαίδευση στην επιδιόρθωση των δρόμων. «Θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα εδώ, αυτό θα βοηθήσει επίσης την οικονομία. Η ανησυχία μου είναι ότι η οικονομία θα είναι δύσκολη την επόμενη χρονιά».

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε μια λύση για τον προϋπολογισμό του 2024 την Τετάρτη μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων. Ως αποτέλεσμα της απόφασης του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου για τον προϋπολογισμό (φρένο χρέους), έπρεπε να καλυφθεί ένα οικονομικό κενό 17 δισ. ευρώ. Αυτό γίνεται μέσω μιας σειράς μέτρων, από την αποταμίευση έως τις αυξήσεις φόρων και τις περικοπές των επιδοτήσεων.

Διαβάστε ακόμα: Γερμανία: Καμία απεργία των μηχανοδηγών μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: REUTERS

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.