Άρθρα Ρεπορτάζ

Πυρετός απεργιών στην Γερμανία.

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

 

Σε συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των αγροτών στην Γερμανία ακολουθούν και άλλοι κλάδοι, όπως οι αρτοποιοί, κρεοπώλες, οι επαγγελματίες οδηγοί και οι μηχανοδηγοί.

Στην Φρανκφούρτη, το εργατικό δικαστήριο επιτρέπει στο γερμανικό συνδικάτο μηχανοδηγών να πραγματοποιήσει της απεργιακές κινητοποιήσεις, το οποίο θα προβεί σε απεργία τριών ημερών, αρχής  γενομένης από την Τετάρτη. Τα εμπορευματικά τρένα θα ακινητοποιηθούν από το απόγευμα της Τρίτης έως και την Παρασκευή.

Στην Βαυαρία, αρτοποιοί, κρεοπώλες και μύλοι ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους στους αγρότες, όπως και οι επαγγελματίες οδηγοί. Οι απεργιακές κινητοποίηση που ξεκίνησαν την Δευτέρα στην Γερμανία από τους αγρότες έχει κλονίσει την κυβέρνηση. Ο υπουργός οικονομικός Λίντνερ, κάλεσε τους αγρότες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και όπως ο ίδιος δήλωσε <<Οι αγρότες να επιστρέψουν στα χωράφια τους, η γεωργία είναι ένας εξαιρετικά επιδοτούμενος τομέας στην Γερμανία>>. Εδώ να σημειώσουμε πως τα συνδικάτα δεν επιτρέπουν σε κανέναν πολιτικό να παραβρεθεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση ενέκυψε σε κάποια αιτήματα των αγροτών, παρ’ όλα αυτά οι ίδιοι όμως δεν σταματούν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους. Η απόφαση αυτή η λήφθηκε το βράδυ της Κυριακής για να μην πραγματοποιηθούν οι απεργίες σε όλη την επικράτεια από την Δευτέρα.

Η κυβέρνηση έτσι αποφάσισε την σταδιακή περικοπή της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης κατά 40% φέτος, 30% την επόμενη χρονιά και την κατάργησή της το 2026.

Στη συζήτηση για την κατάργηση των φορολογικών ελαφρύνσεων για το πετρέλαιο κίνησης, τρία ερωτήματα τίθενται.
  1. Οδηγεί η κατάργηση των φορολογικών ελαφρύνσεων σε οικονομικά προβλήματα?
  2. Είναι η επιδότηση του πετρελαίου στην γεωργία μια λογική χρήση των χρημάτων των φορολογούμενων?
  3. Και είναι δίκαιο να εξοικονομήσει η γεωργία περίπου 430 εκατ. ευρώ με ένα δημοσιονομικό κενό περίπου 17 δισ. ευρώ;

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το VMRO ο μεγάλος νικητής των εκλογών στα Σκόπια

e-enimerosi

’’Δεν έχω ακόμη πολλά χρήματα. ‘Ετσι, δεν ασχολούμαι με την αποταμίευση και επένδυση.’’

Εβίτα Μανούδη

Φωτιές: Ο εχθρός του τουρισμού

Χρήστος Μουρτζούκος