Ιστορία Πολιτισμός

Ρωσία: Εντοπίστηκε αρχαία νεκρόπολη με εκατοντάδες κοσμήματα και αντικείμενα από Ελληνικές πόλεις.

Αρχαιολόγοι από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών ανακάλυψαν μία νεκρόπολη που χρονολογείται από τον 4ο έως τον 3ο αιώνα π.Χ.

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής ενός νέου αυτοκινητόδρομου στο Κουμπάν, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου στη νότια Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών από τους αρχαιολόγος βρέθηκε ένας τάφος με τα λείψανα πέντε ατόμων θαμμένα. Μαζί τους είχαν ταφεί ως αφιερώματα πολλαπλές λόγχες, ασημένια διακοσμητικά αντικείμενα, σιδερένια μαχαίρια και χάλκινοι δακτύλιοι, εκ των οποίων ο ένας έχει διακοσμηθεί με την εικόνα ενός ναού.

Μόνο ένας από τους τάφους δεν είχε σημάδια ότι είχε συληθεί ή είχε υποστεί ζημιές. Σε αυτόν οι αρχαιολόγοι εντόπισαν έναν αμφορέα, ένα μαύρο γυαλιστερό κύπελλο, χάλκινα και σιδερένια δαχτυλίδια και ένα χάλκινο βραχιόλι.

Στην ευρύτερη περιοχή της νεκρόπολης καταγράφηκαν πολυάριθμοι αμφορείς και επιτραπέζια σκεύη, ανάμεσα τους κανάτες και κύπελλα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πλειονότητα αυτών των αντικειμένων έφτασε στην νεκρόπολη από την αρχαία ελληνική πόλη της Παφλαγονίας, την Ηράκλεια την Ποντική. Στη συνέχεια αυτά τα αντικείμενα πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν σε επιτύμβιες γιορτές για να τιμηθούν οι νεκροί.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Αρχική εικόνα: Russian Academy of Sciences

Σχετικές αναρτήσεις

82 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης: Η ξεχασμένη ιστορία των Μαορί που πολέμησαν με ξιφολόγχες τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές

e-enimerosi

Μάρμαρα του Παρθενώνα: Η πιο διάσημη περίπτωση λεηλάτησης αρχαίου μνημείου

e-enimerosi

Βαγγέλης Παπαθανασίου.

e-enimerosi