Διατροφή υγεία

Υπάρχει κάποιο όφελος από το να κάνεις γιόγκα στο κρεβάτι;

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι οραματίζονται να κάνουν γιόγκα, φαντάζονται τον εαυτό τους να ανοίγει ένα από τα καλύτερα χαλάκια γιόγκα και εκτελώντας ασξκήσεις στο πάτωμα. Ωστόσο, η πρακτική της γιόγκα είναι ποικίλη και μπορείτε πραγματικά να κάνετε γιόγκα στο κρεβάτι. Το να κάνετε γιόγκα στο κρεβάτι όχι μόνο σας απαλλάσσει από το να χρειαστεί να αγοράσετε ένα χαλάκι γιόγκα ή να σηκωθείτε και να κατεβείτε από το πάτωμα, αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει μοναδικά σωματικά και ψυχικά οφέλη. 

Για να μάθουμε περισσότερα για τα οφέλη της γιόγκα στο κρεβάτι, μιλήσαμε με τη Shannon Leggett, φυσιοθεραπεύτρια και πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα.

ΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ;

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται μόνο τις σωματικές στάσεις της γιόγκα, οι οποίες ονομάζονται ασάνες, αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος της πρακτικής. Η γιόγκα περιλαμβάνει άλλες εξίσου σημαντικές πτυχές, όπως η αναπνοή και ο διαλογισμός.

Καθώς ο διαλογισμός έχει συνδεθεί με πράγματα όπως η μείωση της αρτηριακής πίεσης (σύμφωνα με μια ανασκόπηση στο Journal of Psychiatric Research και βελτιώσεις στο άγχος (σύμφωνα με μια ανασκόπηση στο Psychological Medicine θα μπορούσε κάλλιστα να αξίζει να εξασκηθείτε το πρώτο πράγμα το πρωί, πριν σηκωθείτε.

Νεαρός άνδρας που κάνει γιόγκα στο κρεβάτι

(εικόνας: getty)

«Η γιόγκα στο κρεβάτι θα μπορούσε επίσης να είναι καλή για λόγους κινητικότητας ή διατάσεων», προσθέτοντας ότι η γιόγκα στο κρεβάτι σας μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απαλύνετε τον πόνο και τη δυσκαμψία. Λειτουργεί ως προθέρμανση πριν ξεκινήσετε να κινείστε.

Η γιόγκα στο κρεβάτι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει τον ύπνο. «Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να κοιμόμαστε 7-9 ώρες τη νύχτα. Ωστόσο, το 62% των ανθρώπων παγκοσμίως αναφέρει ότι δεν κοιμάται τόσο πολύ όσο θα ήθελε».

«Ένας από τους τρόπους για να βελτιώσετε την ικανότητα να αποκοιμηθείτε και να έχετε ποιοτικό ύπνο είναι να αναπτύξετε μια ρουτίνα ύπνου. Αντί για τηλέφωνα ή τηλεόραση στο κρεβάτι, η προσθήκη της γιόγκα στο κρεβάτι σε μια νυχτερινή ρουτίνα μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε από την ημέρα και να κοιμηθείτε».

ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ;

Ενα από τα κύρια οφέλη της γιόγκα στο κρεβάτι πηγάζει από τη «συνειδητότητα».

Ενσυνειδητότητα σημαίνει απλώς να έχεις επίγνωση της παρούσας στιγμής. Ο διαλογισμός εμπίπτει στην πραγματικότητα κάτω από τον όρο ομπρέλα της «συνειδητότητας». Και όπως ο διαλογισμός, η πρακτική έχει συνδεθεί με οφέλη για την υγεία. Μια τυχαιοποιημένη δοκιμή ελέγχου, που γράφτηκε στο Journal of Clinical Medicine, διαπίστωσε ότι ένα πρόγραμμα ενσυνειδητότητας μπορεί να βελτιώσει το άγχος και την κατάθλιψη.

Έχει κάποιο αποτέλεσμα το να κάνεις γιόγκα στο κρεβάτι;

(Εικόνα: Getty)

Οι ασκήσεις αναπνοής με τη γιόγκα βοηθούν στη συνείδηση ​​επειδή σε βοηθούν να εστιάζεις στο να είσαι παρών και να ηρεμείς το μυαλό σου.«Η αναπνοή διεγείρει άμεσα το πνευμονογαστρικό μας νεύρο, το οποίο είναι υπεύθυνο για να μας φέρει σε κατάσταση χαλάρωσης», λέει. Και, τι καλύτερο μέρος για να εξασκηθείτε στην αναπνοή από το κρεβάτι.

«Το πνευμονογαστρικό νεύρο επιβλέπει την επαναφορά του σώματός μας σε κατάσταση ηρεμίας και πέψης», λέει. «Οι τακτικές πρακτικές, όπως η γιόγκα, θα βελτιώσουν την ικανότητά σας να ανακάμπτετε από μια αντίδραση στο στρες, κάτι που θα βελτιώσει την ψυχική, σωματική και συναισθηματική υγεία».

Είναι σημαντικό να πλαισιώνεις τη γιόγκα στο κρεβάτι όπως είναι, περισσότερο μια επανορθωτική ή θρεπτική πρακτική παρά μια έντονη προπόνηση. «Δεν πρέπει να αντικαταστήσει μια τακτική ρουτίνα άσκησης». “Πρέπει ακόμα να κάνετε την προπόνηση ενδυνάμωσης για όλους τους λόγους υγείας!”

Ασκήσεις γιόγκα στο κρεβάτι.

Μερικές εύκολες στάσεις γιόγκα που μπορείτε να κάνετε στο κρεβάτι:

Παιδική άσκηση

Έχει κάποιο αποτέλεσμα το να κάνεις γιόγκα στο κρεβάτι;

(Εικόνα: Getty)

Τέντωμα γάτας/αγελάδας

Γάτα αγελάδα πόζα γιόγκα

(Εικόνα: Getty)

 γέφυρα

Έχει κάποιο αποτέλεσμα το να κάνεις γιόγκα στο κρεβάτι;

(Εικόνα: Getty)

Ευτυχισμένη άσκηση μωρού

Γυναίκα που κάνει χαρούμενη στάση γιόγκα μωρών

(Εικόνα: Getty)

ΤΟ TAKEAWAY: ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

Αν και η γιόγκα στο κρεβάτι δεν πρέπει να θεωρείται ως αθλητική δραστηριότητα ή έντονη προπόνηση, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κινήσετε το σώμα σας και να συνδεθείτε με την αναπνοή σας για να απαλύνετε το άγχος και να νιώσετε πιο χαλαροί και ξεκούραστοι. Το κρεβάτι σας μπορεί να είναι πολύ μαλακό για να κάνετε κάποιες ασκήσεις, επομένως είναι καλύτερο να κρατάτε τα πράγματα απλά και να αγκαλιάζετε το γεγονός ότι βρίσκεστε στο κρεβάτι σας.

«Χρησιμοποιήστε τα μαξιλάρια και τις κουβέρτες σας για να τις ασκήσεις για να τις κάνετε ακόμα πιο αναζωογονητικές. Διπλώστε μια κουβέρτα και βάλτε την κάτω από τα γόνατά σας για άσκηση σαβασάνα ή σε ύπτια θέση. Χρησιμοποιήστε μια κουβέρτα οριζόντια κάτω από την ωμοπλάτη για ένα απαλό άνοιγμα στο στήθος. Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα και το στήθος σας σε παιδική στάση». «Να είστε δημιουργικοί, να ακούτε τι χρειάζεται/θέλει το σώμα σας και απολαύστε».

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε σοβαρά προβλήματα υγείας που αποκαλύπτουν τα πόδια (Φώτο).

e-enimerosi

5 συστατικά που πρέπει να περιέχει το scrub απολέπισης (εικόνες)

e-enimerosi

Οξεία πυελονεφρίτιδα: 7 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε (εικόνες)

e-enimerosi