Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Η Ινδία απέχει ώρες από την προσγείωση στο φεγγάρι.

 Η Ινδία απείχε ώρες από τη δεύτερη απόπειρά της να προσγειώσει ένα διαστημόπλοιο στο φεγγάρι την Τετάρτη, μια αποστολή που θεωρείται κρίσιμη για την εξερεύνηση της Σελήνης και τη θέση της χώρας ως διαστημική δύναμη, λίγες μέρες μετά από μια παρόμοια ρωσική προσγείωση συνετρίβη.

Το διαστημόπλοιο Chandrayaan-3 του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας (ISRO) θα επιχειρήσει να προσγειωθεί στον σεληνιακό νότιο πόλο περίπου την Τετάρτη, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την αποτυχία της ρωσικής αποστολής Luna- 25.

Η αποστολή της Ινδίας – Chandrayaan σημαίνει “όχημα φεγγαριού” στα Χίντι και τα Σανσκριτικά – είναι η δεύτερη απόπειρά της να προσγειωθεί εκεί. Το 2019, η αποστολή Chandrayaan-2 του ISRO ανέπτυξε με επιτυχία ένα τροχιακό, αλλά το προσεδάφισμά του συνετρίβη.

Την Τετάρτη, η ISRO είπε ότι ήταν έτοιμο να ενεργοποιήσει την αυτόματη ακολουθία προσγείωσης του διαστημικού σκάφους, ενεργοποιώντας τον αλγόριθμο που θα αναλάβει μόλις φτάσει πάνω από το καθορισμένο σημείο και θα το βοηθήσει να προσγειωθεί.

“Η προσγείωση στον νότιο πόλο (της σελήνης) θα επέτρεπε στην Ινδία να εξερευνήσει εάν υπάρχει πάγος νερού στο φεγγάρι. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα σωρευτικά δεδομένα και την επιστήμη σχετικά με τη γεωλογία του φεγγαριού”, δήλωσε η Carla Filotico, συνεργάτης και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία συμβούλων SpaceTec Partners.

Λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη προσγείωση, η διάθεση ήταν αισιόδοξη στο κέντρο διοίκησης του διαστημικού σκάφους στα περίχωρα της Μπανγκαλόρ, καθώς οι αξιωματούχοι και οι επιστήμονες του ISRO είχαν σκύψει πάνω από μεγάλες ογκώδεις οθόνες παρακολουθώντας την προσγείωση.

Η προσμονή και ο ενθουσιασμός για την προσγείωση ήταν πυρετώδεις, με τους τίτλους των πανό σε εφημερίδες και ειδησεογραφικά κανάλια να τρέχουν αντίστροφη μέτρηση για την προσγείωση.

Οι προσευχές πραγματοποιήθηκαν σε χώρους λατρείας σε όλες τις θρησκείες της χώρας και οι μαθητές κυμάτισαν το ινδικό τρίχρωμο καθώς περίμεναν τις ζωντανές προβολές της προσγείωσης.

Παιδιά συγκεντρώθηκαν στις όχθες του ποταμού Γάνγκα, που θεωρούν ιερό από τους Ινδουιστές, για να προσευχηθούν για μια ασφαλή προσγείωση και τα τζαμιά σε πολλά μέρη έκαναν ειδικές προσευχές. Σε έναν ναό των Σιχ, γνωστό ως γκουρντουβάρα, στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, ο υπουργός Πετρελαίου Hardeep Singh Puri προσευχήθηκε για τον Chandrayaan.

«Όχι μόνο οικονομική, αλλά και η Ινδία επιτυγχάνει επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο», είπε ο Puri στους δημοσιογράφους.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα παρακολουθήσει την προσγείωση από τη Νότια Αφρική, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS.

Το ανώμαλο έδαφος δυσχεραίνει την προσγείωση στο νότιο πόλο και μια πρώτη προσγείωση θα ήταν ιστορική. Ο πάγος νερού της περιοχής θα μπορούσε να παρέχει καύσιμα, οξυγόνο και πόσιμο νερό για μελλοντικές αποστολές.

Για την Ινδία, μια επιτυχημένη προσγείωση σε φεγγάρι θα σηματοδοτούσε την ανάδειξή της ως διαστημική δύναμη, καθώς η κυβέρνηση του Μόντι προσπαθεί να τονώσει τις επενδύσεις σε ιδιωτικές διαστημικές εκτοξεύσεις και συναφείς επιχειρήσεις που βασίζονται σε δορυφόρους.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
πηγή Αρχική εικόνα: REUTERS/Francis Mascarenhas/File Photo

Υποστηρίξτε την προσπάθεια των συντελεστών της e-enimerosi.com Η οποία ενημερώνει για όλα τα θέματα του ελληνισμού αλλά και του κόσμου. Μια σελίδα φτιαγμένη με αγάπη από ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Ευρώπης. Μιας ιστοσελίδα της διασποράς με έδρα την Γερμανία και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Κάντε την δική σας δωρεά εδώ για να βοηθήσετε την προσπάθειά μας. Σας ευχαριστούμε θερμά!!!

Σχετικές αναρτήσεις

Η Γη θα αποκτήσει σύντομα ένα δεύτερο, «μίνι φεγγάρι»

e-enimerosi

Εκπληκτικό βίντεο δείχνει πόσο έχει αλλάξει η Γη μέσα σε 1,8 δισεκατομμύρια χρόνια

e-enimerosi

Έρευνα Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα Πράσινα & ευφυή νησιά, Τεχνητή Νοημοσύνη και Διαστημική Τεχνολογία

e-enimerosi