Πολιτική

Ομόλογα: Βουτιά σε νέο ιστορικό ναδίρ για την απόδοση του 10ετους

Νέα μεγάλη αποκλιμάκωση παρουσιάζουν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, καθώς όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης τόσο φαίνεται να ανοίγει και η όρεξη των επενδυτών για το ελληνικό χρέος.

Οι αγορές φαίνεται να έχουν προεξοφλήσει την ανάδειξη μίας πιο φλικής στις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις κυβέρνηση, ενώ η στροφή τους στα ελληνικά ομόλογα έχει επίσης να κάνει τόσο με το ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον (προοπτική νέων επιτοκιακών μειώσεων) όσο και με το γεγονός ότι αυτά προσφέρουν πολύ πιο ελκυστικές αποδόσεις από τα περισσότερα της Ευρωζώνης.

Υπό τις συνθήκες αυτές η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου κάνει σήμερα νέα βουτιά 11 μονάδων βάσης σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, στα νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 2,34%. Τα ελληνικά ομόλογα μαζί με τις ελληνικές μετοχές ήταν μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων στις διεθνείς αγορές το πρώτο εξάμηνο του έτους,

Σήμερα στο Χ.Α. επικρατούν τάσεις σταθεροποίησης με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει οριακή άνοδο λίγο πάνω από τις 860 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να είναι στα 22 εκατ. ευρώ στις 13:10 ώρα Ελλάδος.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη επικρατεί κλίμα ευφορίας χάρη στην ανακωχή, που κήρυξαν στον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνα. Η στροφή στο ρίσκο των μετοχών, ωστόσο, δεν σημαίνει απομάκρυνση από τα ευρωπαίκά ομόλογα. Έτσι η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς καταγράφει επίσης πτώση 10 μονάδων βάσης στο 2%, ενώ και του αντίστοιχου γερμανικού κινείται πολύ κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, στο -0,33%.

Πτώση μίας μονάδας για τις αποδόσεις των ισπανικών και των πορτογαλικών, στο 0,38% και 0,46% αντίστοιχα. Σταθερές παραμένουν οι αποδόσεις των υπόλοιπων ομολόγων του ευρώ.

πηγή: naftemporiki.gr 

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi