ΑθλητισμόςΔιασπορά

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ – ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Πέντε ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όλοι οι αθλητές και προπονητές έφτασαν στη Στουτγάρδη. Τα γυμναστήρια γεμίζουν αργά και οι αθλητές έχουν την ευκαιρία να φτάσουν στη Στουτγάρδη και να συνηθίσουν στο περιβάλλον. Ένας από τους αθλητές είναι ο Ολυμπιονίκης στα δαχτυλίδια του Ελευθερίου Πετρούνα από την Ελλάδα, μας λέει για τις πρώτες του εντυπώσεις στο Hanns-Martin-Schleyer-Halle.

“Φτάσαμε εδώ χθες στη Στουτγάρδη και προσπαθούμε να βρούμε τον δρόμο μας στην περιοχή όπου είναι οι αίθουσες εκπαίδευσης, η αίθουσα του ανταγωνισμού και οτιδήποτε άλλο. Μόλις ολοκληρώσαμε την πρώτη μας προπόνηση, όλα πήγαν τέλεια και ο οργανισμός έχει πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής. “

Ελευθέριος Πετρούνιας

Ο Πετρούνιας λειτουργούσε νωρίτερα αυτό το έτος λόγω του παρατεταμένου πόνου στον αριστερό του ώμο. Τα προβλήματα των ώμων τον έκαναν ήδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρυσι στη Ντόχα. Παρ ‘όλα αυτά η απόδοση του ήταν εξαιρετική και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα δαχτυλίδια.

“Είναι καλύτερο”, είπε. “Είμαι έτοιμος για τον προκριματικό και πολύ περισσότερο για τον τελικό.”

Αυτά τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στη Στουτγάρδη προωθούν επίσης το νέο σπορ FIG “Parkour” με μεγάλο ζήλο.

“Νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα να υποστηρίξουμε τον Parkour. Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό άθλημα που μέχρι στιγμής έχει προωθηθεί ελάχιστα, οπότε γιατί να μην συμμετάσχετε στο FIG και να το κάνετε ακόμα καλύτερο. “

Παράλληλα με τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, το διάσημο beer and folk festival της Στουτγάρδης, το Cannstatter Wasen, πραγματοποιείται ακριβώς απέναντι από τον Hanns-Martin-Schleyer-Halle. Αλλά οι αθλήτριες είναι πιθανώς περισσότερο επικεντρωμένες στο άθλημα τους – τουλάχιστον στην αρχή.

“Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε ένα φεστιβάλ μπύρας”, λέει ο Πετρούνιας. “Σίγουρα θα πέσουμε για να γιορτάσουμε τα αποτελέσματα της ομάδας μας!”

Τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ξεκινούν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στις 9 το πρωί με τα προσόντα των γυναικών.

πηγή: stuttgart2019.de

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος