Κοινωνία Κόσμος

Σκληρή μάχη για το 5G στην Ελλάδα

Διαστάσεις σύγκρουσης υπερδυνάμεων θα είναι η κόντρα για την ανάπτυξη των δικτύων 5G των τριών παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα, καθώς Nokia και Ericsson και άλλοι κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακών υποδομών θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν τις συμβάσεις των ελληνικών εταιρειών για την ανάπτυξη των δικτύων, κόντρα στην κινεζική Huawei.
Η τελευταία εκτιμάται, όμως, πως, σε επίπεδο ανάπτυξης και τεχνολογίας, βρίσκεται περί τους 12 με 18 μήνες μπροστά από τους δυτικούς ανταγωνιστές της.
Αλλά η κόκκινη κάρτα, που έχει λάβει από την Ουάσιγκτον η κινεζική εταιρεία καθιστά δύσκολη τη διείσδυσή της στην ελληνική αγορά, αλλά οι λύσεις και τα τιμολόγια, που προσφέρει, παραμένουν άκρως ανταγωνιστικά, κάνοντας τη ζωή δύσκολη σε όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ναι μεν ανησυχούν, πλην όμως δεν συντάσσονται και πλήρως με την Ουάσιγκτον.
Το θέμα συζητήθηκε ακροθιγώς μεταξύ ελληνικής και κινεζικής κυβέρνησης, κατά τις συναντήσεις, που έγιναν το τελευταίο δεκαήμερο μεταξύ των δυο πλευρών, χωρίς όμως να έχει ακόμα διαφανεί οτιδήποτε.
πηγή: thepresident.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi