Εθνικά ΘέματαΠολιτική

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Δένδια με τον Στρατάρχη Khalifa Haftar, επικεφαλής Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA),

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Δένδια με Στρατάρχη Khalifa Haftar, επικεφαλής Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στο Υπουργείο Εξωτερικών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διευρυμένες συνομιλίες υπό τον ΥΠΕΞ Ν. Δένδια & τον Στρατάρχη Kh. Haftar, επικεφαλής Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στο Υπ. Εξωτερικών.

Σήμερα το μεσημέρι στις 13:00 στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή ο Χαλίφα Χάφταρ θα συναντηθεί με τον  Κυριάκο Μητσοτάκη, στην συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπ. Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο.

Η επιλογή του τόπου συνάντησης έγινε επειδή ο κ. Χαφτάρ δεν είναι επισήμως αναγνωρισμένος αρχηγός κράτους και το πρωτόκολλο δεν προβλέπει υποδοχή στο μέγαρο Μαξίμου.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, έφτασε στη χώρα μας υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, από τη Βεγγάζη, ενώ η έλευσή του δεν ανακοινώθηκε νωρίτερα, για λόγους ασφαλείας.
Την αποκάλυψη της επίσκεψής του στην Ελλάδα έκαναν Λιβυκά ΜΜΕ και παραδέχθηκε το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξή του στον Alpha είχε προϊδεάσει νωρίτερα, πως επίκειται μια μεγάλη διπλωματική πρωτοβουλία, ερωτηθείς για την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου. Και κατά πληροφορίες αναφέρονταν ακριβώς στην επίσκεψη Χαφτάρ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χαφτάρ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1217875777863274497

 

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης ο Χαλίφα Χαφτάρ.


Πηγή: iefimerida.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi