Κοινωνία Κόσμος

Οι δρόμοι του Ντόρτμουντ επηρεάστηκαν: Η άσκηση του ΝΑΤΟ “Defender Europe 2020” ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού

Χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες θα πρέπει να οδηγήσουν τους αυτοκινητόδρομους του Ντόρτμουντ αυτές τις εβδομάδες. Αφού φτάσουν περίπου το ένα τέταρτο αυτών, η δράση ακυρώνεται τώρα.

Η στρατιωτική άσκηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ “Defender Europe 2020” έχει διακοπεί λόγω του κορωνοϊού. “Κατά την άποψή μου, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να τερματίσουν αυτό το εγχείρημα κατά τρόπο ομαλό”, δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο.

Οι αυτοκινητόδρομοι γύρω από το Ντόρτμουντ προορίζονταν να είναι σημαντικοί δρόμοι για τη μεταφορά στρατευμάτων προς τα ανατολικά. Ενάντια σε αυτό υπήρξαν διαμαρτυρίες στο Ντόρτμουντ και άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, το μέγιστο των 5.500 εισήλθε στη Γερμανία αντί των αναμενόμενων 20.000 αμερικανών στρατιωτών. Τα πλοία στο δρόμο προς τη Γερμανία έχουν αλλάξει πορεία. Ο στρατός παρέχει τώρα υλικοτεχνική υποστήριξη για την επιστροφή των αμερικανικών δυνάμεων.

“Ο υπερασπιστής Η Ευρώπη 2020” όπως είναι το όνομα της άσκησης ήταν αρχικά η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική μετεγκατάσταση τα τελευταία 25 χρόνια. Σύμφωνα με προηγούμενα σχέδια, συνολικά 20.000 στρατιώτες θα πρέπει να στέλνονταν στον Ατλαντικό. Συνολικά σχεδιάστηκαν 37.000 συμμετέχοντες.

Η διαδικασία επιστροφής θα συντονιστεί

“Οι στόχοι κατάρτισης που συνδέονται με τη μεταφορά εκτεταμένων δυνάμεων έχουν ήδη επιτευχθεί”, λέει ο ο στρατός. Η κοινή περαιτέρω διαδικασία σχετικά με τις μεταφορές επιστροφής θα είναι στενά συντονισμένη μεταξύ των αμερικανικών και γερμανικών τμημάτων.

πηγή
Με υλικό από dpa

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi