Άρθρα Ρεπορτάζ

Η ανθρωπότητα νοσεί, ο πλανήτης θεραπεύεται.

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος

Τούτη τη στιγμή η ανθρωπότητα νοσεί, εκατομμύρια κόσμου έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και ζει στην “απόλυτη” καραντίνα, ο κορωνοϊός έχει έχει καταφέρει κάτι που πιθανόν προηγούμενος να μην ήταν εφικτό, έχει καταφέρει, να δώσει ανάσα στον πλανήτη, στο σπίτι μας, στην αυλή μας.

Εκατομμύρια κόσμου σε όλο τον κόσμο έχει κλειστεί στο σπίτι, κάνει τις απολύτως απαραίτητες εξόδους, για την εργασία, το σούπερ μάρκετ, το φαρμακείο, την τράπεζα, τα απολύτως βασικά. Αυτή τη στιγμή πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι σε καραντίνα, ζουν σε κατ’ οίκων περιορισμό, σε πολλές χώρες υπάρχει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και σε όσους το αντιβαίνουν υπάρχουν πρόστιμα.

Αυτό είναι το ένα σκέλος, ότι πολύς κόσμος έχει κλειστεί στο σπίτι, μαγαζιά έχουν κλείσει, χώροι εστίασης, τα καφέ είναι όλα κλειστά, τα υπόλοιπα μαγαζιά υπολειτουργούν για τις απολύτως απαραίτητες ανάγκες των πολιτών. Η κυκλοφορία σε πολλές πόλεις του κόσμου είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη ποτέ άλλοτε σε πολυσύχναστους δρόμους, και σε πλατείες δεν θα βλέπαμε την απόλυτη ηρεμία, άδειους δρόμους ενώ υπό άλλες συνθήκες ήταν γεμάτη από κόσμο που έκανε τη βόλτα του, τα ψώνια του.

Μόναχο
Ελάχιστος κόσμος στην Αθήνα

Η ανθρωπότητα λοιπόν νοσεί, και εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος ταλανίζει την ανθρωπότητα από τα τέλη Δεκεμβρίου στην Κίνα, έκτοτε έχει ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον πλανήτη και σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι οποίες έχουν αναγκαστεί να πάρουν αυστηρά μέτρα, για να μπορέσουν να ελαχιστοποιήσουν την εξάπλωσή του.

Ένας ιός ο οποίος χτυπάει κυρίως τις μεγαλύτερες ηλικίες, κυρίως τους ηλικιωμένους τους οποίους βρίσκει ευάλωτους, οι οποίοι έχουν υποκείμενες ασθένειες και έτσι εξασθενεί τους περισσότερους οργανισμούς, και χάνουν τη ζωή τους. Στη χώρα μας την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο υπάρχουν 695 ασθενείς του κορωνοϊού και έχουν χάσει τη ζωή τους 20 άτομα, στη γειτονική Ιταλία τα πράγματα είναι τραγικά, στην Ισπανία το ίδιο, στην Αμερική βλέπουμε η καμπύλη να ανοίγει και στην Γερμανία παρόλα τα πολλά κρούσματα υπάρχουν λίγοι θάνατοι αλλά εξακολουθεί να είναι φοβισμένος ο κόσμος.

Σε πολλές χώρες του κόσμου, υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, και όλο αυτό από ότι μας ενημερώνουν θα κρατήσει το λιγότερο δύο με τρεις μήνες ,¨ η απόλυτη καραντίνα¨ προσωπική άποψη του γράφοντος; ο νέος κορωνοϊός θα μας τραβήξει πάρα μα πάρα πολύ μακριά, για ένα χρόνο θα βγάζουμε κρούσματα, και εδώ πρέπει να τηρήσουμε με ευλάβεια το μένουμε σπίτι, η ανθρωπότητα λοιπόν νοσεί, πνίγεται.

Την ίδια ώρα που ο πλανήτης αναπνέει, δεν είναι πολύ μακριά τα γεγονότα του καλοκαιριού με τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αμαζονίου, του πνεύμονα του πλανήτη μας, του σπιτιού μας της αυλής μας. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε φυσικά πριν μερικούς μήνες τις καταστροφικές πυρκαγιές και στην Αυστραλία. Επίσης δεν μπορούμε να ξεχάσουμε κάθε χρόνο τι γίνεται στην πατρίδα μας φωτιές. Τι κάνουμε για αυτό? αντιπλημμυρικά έργα, κοιτάμε το δέντρο και δεν βλέπουμε το δάσος, σωστά τα αντιπλημμυρικά έργα, η Ελλάδα υποφέρει εδώ και δεκαετίες από τις καταστροφικές πυρκαγιές, και δεν έχουμε πάρει σαν Χώρα σαν κράτος ένα μέτρο για να μπορέσουμε να τα αποτρέψουμε, να τα περιορίσουμε. Αποψιλώνεται λοιπόν ο πλανήτης, εκατομμύρια στρέμματα δασών χάνονται κάθε χρόνο και είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθούν άμεσα, καθότι θέλει τουλάχιστον είκοσι με τριάντα χρόνια μετά την αναδάσωση για να επανέλθει στους ρυθμούς ένα δάσος.

Καταστροφικές οι συνέπειες της ανθρωπότητας στον πλανήτη μας, επικίνδυνοι ρύποι, διοξείδιο του άνθρακα, τρύπα του όζοντος, έχουν καταφέρει να φέρουν τον πλανήτη σε πολύ πολύ δύσκολη θέση.

Αυτή την ώρα ο πλανήτης ανασαίνει, θεραπεύεται, καθίστε και σκεφτείτε, αναλογιστείτε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, αυτοκίνητα έχουν ελαχιστοποιήσει τις μετακινήσεις τους στα απολύτως απαραίτητα, αεροπλάνα εκατομμύρια καθηλωμένα στο έδαφος, πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει κάποια δρομολόγια και έχουν ελαχιστοποιήσει κάποια άλλα, πλοία οργώνουν τις θάλασσες μας μόνο για τα απολύτως απαραίτητα και όχι για κρουαζιέρες και για μετακινήσεις πολιτών.

Ποτέ άλλοτε σε απόλυτη Αρμονία θα λέγαμε ότι όλος ο πλανήτης έχει πατήσει το ρούε μόντους, παύση, ο αέρας στο Πεκίνο έχει καθαρίσει, η θολούρα έχει φύγει, κανείς δεν ξεχνά τον κόσμος με τις μάσκες να περπατάνε στους δρόμους σε μια από τις πιο πολυσύχναστες πρωτεύουσες του κόσμου, ο αέρας της Αθήνας έχει καθαρίσει, τα κανάλια στη Βενετία έχουν ξεθολώσει, οι μετρήσεις από τα αιωρούμενα σωματίδια έχουν μειωθεί, το διοξείδιο του άνθρακα στον αέρα επίσης έχει μειωθεί, η ατμοσφαιρική ρύπανση το ίδιο, η ατμόσφαιρα πάνω από την βόρεια Ιταλία έχει καθαρίσει αισθητά, όπως μπορείτε να δείτε και από τον δορυφόρο, ο πλανήτης αναπνέει, ο πλανήτης θεραπεύεται.

Ας είναι αυτό αυτό λοιπόν ένα μάθημα για όλους εμάς για τη συνέχεια, να μας μείνει κάτι από όλη αυτή την περιπέτεια, να προστατέψουμε τον πλανήτη μας, το σπίτι μας, την αυλή μας, διότι ποιος δεν θέλει να βγαίνει στην αυλή του και να αντικρίζει πρασινάδα, δέντρα, λουλούδια, αυτό είναι ο πλανήτης μας, και ποιος θέλει να βγαίνει στην αυλή του και να υπάρχει μόνο χώμα? αυτό θα συμβεί αν δεν προστατέψουμε τον πλανήτη μας.

Ένα μάθημα λοιπόν για τη συνέχεια:

μήπως, ο κορωνοϊός είναι η αντιβίωση του πλανήτη μας στο μικρόβιο του ανθρώπου;

η ανθρωπότητα λοιπόν νοσεί,

ο πλανήτης θεραπεύεται,

η ανθρωπότητα πνίγεται

ο πλανήτης αναπνέει.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi

«“Φράγμα Πύλης, Τρικάλων”: Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”.

e-enimerosi