Κοινωνία Κόσμος

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: Η ΠΟΛΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, η πόλη της Στουτγάρδης θέλει να εξετάσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους για τον ιό.

Και στη Στουτγάρδη αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Η διοίκηση της πόλης ανέφερε 702 κρούσματα το απόγευμα του Σαββάτου. Έξι κάτοικοι της πόλης έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από τον ιό. Η πόλη της Στουτγάρδης επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι εργάζεται για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και θέλει να εξετάσει όσο το δυνατόν περισσότερους άνθρωπους. Προτεραιότητα δίνειται στους πολίτες για τους οποίους η διάγνωση του Covid19 είναι πιο πιθανή και θα έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις, λόγω της συχνότερης επαφής τους με κόσμο.

Παρόλο που τα μέτρα περιορισμού της πόλης της Στουτγάρδης έχουν αρχίσει να ισχύουν και η αύξηση των λοιμώξεων δεν αυξάνεται με μεγάλους ρυθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, ωστόσο ένας αριθμός 1700 έως 1800 κρουσμάτων θα μπορούσε να φτάσει τα νοσοκομεία στα όριά τους, προειδοποιεί ο Sven Matis, υπεύθυνος Τύπου της πόλης της Στουτγάρδης.

Ένα σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι έλεγχοι, γι ‘αυτό και οι δυνατότητες συνεχώς επεκτείνονται, ειδικά στα εργαστήρια. «Σύμφωνα με την κρατική υγειονομική υπηρεσία, οι Κλινικές της Στουτγάρδης (Klinikum Stuttgart) καθώς επίσης και τα νοσοκομεία Robert Bosch και Marienhospital δημιούργησαν τις δικές τους εργαστηριακές μονάδες αρνητικής πίεσης», εξηγεί ο εκπρόσωπος.

Πολύ σημαντική η διεξαγωγή του τεστ

Εκτός από τους ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό ή έχουν έρθει σε άμεση επαφή με κάποιο άτομο που έχει διαγνωστεί και παρουσιάζουν συμπτώματα, αυτοί που είναι σημαντικό να εξεταστούν άμεσα είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή». Αυτό σημαίνει ότι οι επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης είναι πολύ σημαντικό να εξεταστούν, καθώς σε περίπτωση που είναι νοσούντες οι επιπτώσεις θα είναι πολύ μεγάλες, όπως δήλωσε ο Sven Matis.

Για μερικούς ανθρώπους, όπως οι επαναπατρισμένοι από περιοχές υψηλού κινδύνου με ήπια συμπτώματα είναι σημαντικό να μένουν στο σπίτι, να ελαχιστοποιούν τις επαφές και να αναρρώνουν.

Εάν ένας πολίτης παρατηρήσει ύποπτα συμπτώματα και δεν μπορέσει να επικοινωνήσει με τον οικογενειακό γιατρό ή τις τηλεφωνικές γραμμές, ο Sven Matis αναφέρεται στις συστάσεις του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI): «Εάν υπάρχουν μόνο ήπια συμπτώματα, οι νοσούντες θα πρέπει να φροντίσουν να απομονωθούν, δηλαδή να μείνουν σπίτι, να αποφύγουν τις στενές επαφές σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, να διατηρούν καλή υγιεινή των χεριών και να ακολουθούν τους κανόνες για τον βήχα και το φτάρνισμα. Εάν τα συμπτώματα σας επιδεινωθούν, θα πρέπει πρώτα να καλέσετε τον εθνικό αριθμό της υγειονομικής υπηρεσίας στη Γερμανία 116117. Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως δύσπνοια, επικοινωνήστε με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ή με κέντρο διάσωσης».

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi