Κοινωνία Κόσμος

Το Facebook ρωτά τους χρήστες για τα συμπτώματα του coronavirus, απελευθερώνει δεδομένα φιλίας σε ερευνητές

Το Facebook Inc δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ξεκινήσει να μελετά ορισμένους χρήστες των ΗΠΑ σχετικά με την υγεία τους, ως μέρος ενός ερευνητικού προγράμματος του πανεπιστημίου Carnegie Mellon, το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία «χαρτών θερμότητας» για αυτοαναφερόμενες λοιμώξεις από κοροναϊό.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης θα εμφανίσει έναν σύνδεσμο στην κορυφή των ειδήσεων των χρηστών που θα τους κατευθύνει στην έρευνα, κάτι που οι ερευνητές λένε ότι θα τους βοηθήσει να προβλέψουν πού χρειάζονται οι ιατρικοί πόροι. Το Facebook δήλωσε ότι μπορεί να κάνει έρευνες διαθέσιμες και σε χρήστες άλλων χωρών, εάν η προσέγγιση είναι επιτυχής.

Η Alphabet Inc, ανταγωνιστής του Facebook στη διαφήμιση για κινητά, άρχισε να διερευνά τους χρήστες για το έργο Carnegie Mellon τον περασμένο μήνα μέσω της εφαρμογής, Ανταμοιβές γνώμης, η οποία ανταλλάσσει απαντήσεις σε έρευνες από την Google και τους πελάτες της σχετικά με την πίστωση καταστημάτων εφαρμογών.

Το Facebook δήλωσε σε μια θέση στο blog ότι οι ερευνητές του Carnegie Mellon “δεν θα μοιραστούν μεμονωμένες απαντήσεις με το Facebook και το Facebook δεν θα μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με το ποιος είσαι με τους ερευνητές”.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα ξεκινήσει τη διάθεση νέων κατηγοριών δεδομένων σε επιδημιολόγους μέσω του προγράμματος Πρόληψης Χρόνου των Ασθενειών, το οποίο μοιράζεται συγκεντρωτικά δεδομένα θέσης με συνεργάτες σε 40 χώρες που εργάζονται για την απάντηση του COVID-19.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν τα δεδομένα για να παρέχουν καθημερινές ενημερώσεις σχετικά με τον τρόπο που οι άνθρωποι μετακινούνται σε διαφορετικές περιοχές στις αρχές των χωρών αυτών, μαζί με αξιωματούχους σε μια χούφτα πόλεις και κράτη των ΗΠΑ.

Εκτός από τα δεδομένα θέσης, η εταιρεία θα αρχίσει να διαθέτει έναν “δείκτη κοινωνικής συνδεσιμότητας” που θα δείχνει την πιθανότητα ότι οι άνθρωποι σε διαφορετικές τοποθεσίες είναι φίλοι στο Facebook, συγκεντρωμένοι στο επίπεδο του ταχυδρομικού κώδικα.

Η Laura McGorman, που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Data for Good του Facebook, δήλωσε ότι ο δείκτης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εκτιμηθεί ο οικονομικός αντίκτυπος του νέου κορωναϊού, αποκαλύπτοντας ποιες κοινότητες είναι πιο πιθανό να λάβουν βοήθεια από γειτονικές περιοχές και άλλες που μπορεί να χρειάζονται πιο στοχοθετημένη υποστήριξη.

Οι νέοι “χάρτες συσχέτισης” μπορούν επίσης να αποκαλύψουν την πιθανότητα οι άνθρωποι σε μια περιοχή να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους σε άλλη, δήλωσε το Facebook.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi