Κοινωνία Κόσμος

Γερμανία: “Σώζουμε ανθρώπους που σύντομα θα πέθαιναν”

Ο Μπόρις Πάλμερ, πολιτικός του Κόμματος των Πράσινων και δήμαρχος του Τίπινγκεν, επέκρινε το παγκόσμιο οικονομικό lockdown και ανέφερε πως “σώζουμε ανθρώπους που σύντομα θα πέθαιναν”.
Ο πολιτικός του Κόμματος των Πρασίνων (Die Gruenen) κα δήμαρχος του Τίπινγκεν Μπόρις Πάλμερ επέκρινε έντονα το παγκόσμιο οικονομικό lockdown λόγω της κρίσης τoυ κορονοϊού. «Θα σας το πω πολύ ωμά: Σώζουμε ανθρώπους στη Γερμανία, οι οποίοι θα ήταν νεκροί σε έξι μήνες ούτως ή άλλως – λόγω της ηλικίας τους και των προηγούμενων ασθενειών τους», δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Sat.1.

«Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, το σοκ της φτώχειας που προκύπτει από την παγκόσμια καταστροφή της οικονομίας σκοτώνει εκατομμύρια παιδιά. Αν δει κανείς τους αριθμούς των θανάτων από κορονοϊό, θα διαπιστώσει ότι πεθαίνουν πολλοί άνθρωποι άνω των 80 – και γνωρίζουμε ότι οι άνω των 80 πεθαίνουν κάποια στιγμή», δήλωσε ο Πάλμερ, ο οποίος είχε ασκήσει και στο παρελθόν κριτική στις πολιτικές περιορισμού λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, ζητώντας ταυτόχρονα αυστηρά μέτρα καραντίνας για ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς επίσης και το γρήγορο άνοιγμα της υπόλοιπης κοινωνίας.

Ο Πάλμερ συνέστησε επίσης τη χρήση όλων των διαθέσιμων τεστ και σε αντίθεση με το κόμμα του, υποστήριξε την υποχρεωτική χρήση της εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που παρακολουθεί τους φορείς του κορονοϊού προκειμένου να είναι δυνατή η ιχνηλάτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi