Διασπορά

Ο Έλληνας ομογενής αστυνομικός πυροβόλησε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας του Λας Βέγκας, έμεινε παράλυτος.

Ένας αξιωματικός που πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Λας Βέγκας για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη παραλύθηκε από το λαιμό προς τα κάτω, είναι σε αναπνευστήρα και δεν μπορεί να μιλήσει.

Ο αστυνομικός Shay Mikalonis, 29 ετών, πυροβολήθηκε την 1η Ιουνίου κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών για τον θάνατο του Floyd στα χέρια της αστυνομίας. Η οικογενειακή δήλωση που δημοσιεύθηκε στο twitter από το μητροπολιτικό αστυνομικό τμήμα του Λας Βέγκας το Σάββατο ανέφερε ότι αναμένεται να παραμείνει στον αναπνευστήρα. Έχει γίνει προσωρινά δεκτός σε κέντρο αποκατάστασης της σπονδυλικής στήλης.

Η οικογένεια ευχαρίστησε τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου στο Λας Βέγκας για τη φροντίδα τους και την κοινότητα για την υποστήριξη και τη συγκέντρωση χρημάτων.

«Και πάλι, η οικογένειά μας δεν μπορεί ποτέ να εκφράσει την ευγνωμοσύνη μας για όλη την υποστήριξη του Shay», ανέφερε η υπογραφή της οικογενειακής δήλωσης. «Είμαστε πάντα Λας Βέγκας Ισχυροί και τόσο περήφανοι για την κοινότητά μας»

Μια φωτογραφία του αστυνομικού του Λας Βέγκας Shay K. Mikalonis, 29 ετών, βετεράνος του τμήματος τεσσάρων ετών, εμφανίζεται κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στο Λας Βέγκας την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020. Ο Μικαλονής πυροβολήθηκε τη νύχτα της Δευτέρας στο Λας Βέγκας. (Steve Marcus / Las Vegas Sun μέσω AP)Μια φωτογραφία του αστυνομικού του Λας Βέγκας Shay K. Mikalonis, 29 ετών, βετεράνος του τμήματος τεσσάρων ετών, εμφανίζεται κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στο Λας Βέγκας την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020. Ο Μικαλονής πυροβολήθηκε τη νύχτα της Δευτέρας στο Λας Βέγκας. (Steve Marcus / Las Vegas Sun μέσω AP)
Το Associated Press

Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν έναν 20χρονο άντρα που πυροβόλησε σκόπιμα τον Μικαλώνη κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, ένας από τους εκατοντάδες κρατείται σε ολόκληρο το έθνος. Ένας δικαστής που εξέτασε αποδεικτικά στοιχεία στις 5 Ιουνίου κατά την ακρόαση του δικαστηρίου, δήλωσε ότι το βίντεο της αστυνομίας δείχνει τον Έντγκαρ Σαμανιέγκο «να περπατά, να βγάζει όπλο και να πυροβολεί … σε αξιωματικούς».

Κατηγορείται για απόπειρες δολοφονίας, μπαταριών και πυροβόλων όπλων και κρατείται αντί 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Ένας διορισμένος δημόσιος υπερασπιστής, ο Scott Coffee, δήλωσε μετά την ακρόαση ότι ο Samaniego θα παραδεχθεί ότι δεν είναι ένοχος. Ο Samaniego κρατείται επίσης χωρίς εγγύηση για κατηγορίες ότι παραβίασε τους όρους απελευθέρωσης σε ξεχωριστό παράπτωμα οδήγησης υπό την επιρροή και παράνομες κατηγορίες κατοχής ναρκωτικών.

Οι διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του Floyd και άλλα αστυνομικά παραπτώματα συνεχίστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο το βράδυ, συμπεριλαμβανομένης μιας στο Λας Βέγκας.

Το Las Vegas Review Journal ανέφερε ότι αξιωματικοί εξέδωσαν εντολές για διάλυση σε μια διαμαρτυρία που αφορούσε περίπου 150 άτομα και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού πριν από τις συλλήψεις. Το μητροπολιτικό αστυνομικό τμήμα αρνήθηκε να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τις συλλήψεις το Σάββατο βράδυ.

Η Εθνική Συντεχνία του Λας Βέγκας δήλωσε σε ένα tweet ότι έξι από τους νόμιμους παρατηρητές του συνελήφθησαν αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.