Κοινωνία Κόσμος

Η γέφυρα στο «στενότερο σημείο του κόσμου» στο νησί με το ελληνικό όνομα

Στο πανέμορφο νησί «Ελευθέρα» στις Μπαχάμες.

Από τη μια πλευρά τα σκούρα νερά του Ατλαντικού, από τη άλλη τα τιρκουάζ νερά και η λευκή άμμος στις Μπαχάμες. Τα δύο εντελώς διαφορετικά τοπία χωρίζονται από μια μικρή γέφυρα και βράχους πλάτους μόνο 9 μέτρων, σε ένα σημείο που έχει χαρακτηριστεί το «στενότερο σημείο του κόσμου».

Η γέφυρα λέγεται Glass Window (γυάλινο παράθυρο) και βρίσκεται στο πανέμορφο νησί με το ελληνικό όνομα «Ελευθέρα» (Eleuthera) στις Μπαχάμες. Η γέφυρα πήρε το όνομά της από έναν πίνακα του Ουίνσλοου Χόμερ του 1885 «Γυάλινο Παράθυρο», που είχε απαθανατίσει την φυσική πέτρινη αψίδα που έστεκε κάποτε εκεί όπου είναι τώρα η τσιμεντένια γέφυρα.

Περίπου μισό μίλι δυτικά της γέφυρας, βρίσκεται ένα άλλο αξιοθέατο: Τα «Λουτρά της Βασίλισσας» (Queen’s Bath). Είναι μια σειρά από φυσικές πισίνες που έχουν σχηματιστεί μέσα στους βράχους από τα κύματα που σκάνε εδώ και αιώνες από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το νησί Ελευθέρα, που βρίσκεται 80 χλμ ανατολικά του Νασάου (που είναι γνωστό για το πειρατικό του παρελθόν), δεν είναι το μόνο «ελληνικό» νησί στις Μπαχάμες. Λίγο πιο πέρα υπάρχει και η Άνδρος.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi