Εθνικά Θέματα

Παναγιωτόπουλος: Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου παραπέμπουν σε θερμό επεισόδιο -Δεν συζητάμε όσο η Τουρκία κάνει τον νταή.

«Δεν μπορείς να καλείς σε διάλογο με όρους εκβιασμού» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχετικά με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τις τελευταίες ημέρες, για «διάλογο».

Σε συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κ. Παναγιωτόπουλος ρωτήθηκε αν η στάση της Αγκυρας συνοψίζεται στο δίλημμα «ή κάθεστε για διαπραγματεύσεις σε ένα τραπέζι ή θα έχουμε σίγουρα ένα θερμό επεισόδιο τους επόμενους μήνες» απάντησε: «Είναι γεγονός ότι τέτοιου είδους δηλώσεις προς τα εκεί παραπέμπουν. Το μόνο που λέω εγώ, είναι αυτό που λέει και η ελληνική κυβέρνηση ότι δεν μπορείς να καλείσαι σε έναν διάλογο με όρους εκβιασμού ή ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

«Δεν μπορείς να καλείς σε διάλογο με όρους ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, τέτοιον διάλογο δεν τον θέλουμε» συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε ότι για να καθίσουν οι δύο χώρες σε ένα τραπέζι διαλόγου, «η Τουρκία θα πρέπει να επιδείξει ένα πνεύμα καλής γειτονίας και σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου». Όπως μάλιστα πρόσθεσε η «Τουρκία λειτουργεί ως ο ταραχοποιός ή ο ταραξίας ή ο νταής της περιοχής, δε γίνεται έτσι να συζητάς».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δε θέλησε να αναφερθεί σε επιχειρησιακές λεπτομέρειες αλλά ήταν ξεκάθαρος ότι σε περίπτωση που αμφισβητηθούν η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα «η Ελλάδα θα αντιδράσει», όπως στην περίπτωση στην οποία θα σταλεί τουρκικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης, όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση.
Πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi