Κοινωνία Κόσμος

Κορωνοϊός: Ελληνικό νησί φιλοξενεί Γερμανούς γιατρούς δωρεάν σε ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Οι τουρίστες απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα σε μια παραλία στο ελληνικό νησί της Κω.

Το ελληνικό νησί της Κω θα φιλοξενήσει δεκάδες Γερμανούς γιατρούς δωρεάν από τη Δευτέρα, δήλωσε το υπουργείο Τουρισμού καθώς η χώρα ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τα περιφερειακά της αεροδρόμια σε επιβατικές πτήσεις.

Οι 170 επισκέπτες γιατροί θα φιλοξενηθούν δωρεάν «σε αναγνώριση και ευγνωμοσύνη για τη συμβολή τους στην καταπολέμηση του κοροναϊού στη Γερμανία», δήλωσε το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού.

Αξιωματούχοι του γερμανικού ταξιδιωτικού πράκτορα TUI θα είναι μεταξύ των επιβατών και θα συναντηθούν με τον υπουργό Τουρισμού Χάρι Θεοχάρη στο νησί, ανέφερε το υπουργείο.

Η πτήση από τη Γερμανία θα προσγειωθεί δύο ημέρες προτού η Ελλάδα προγραμματιστεί επίσημα να ανοίξει τα περιφερειακά της αεροδρόμια στην κίνηση επιβατών την 1η Ιουλίου.

Η Ελλάδα κατέγραψε λιγότερους από 200 θανάτους που οφείλονται στο COVID-19

Με το ένα τέταρτο της οικονομίας του έθνους να εξαρτάται από τον τουρισμό, η κυβέρνηση επιδιώκει να διαβεβαιώσει τους πιθανούς επισκέπτες που μπορούν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα με ασφάλεια καθώς η Ευρώπη αρχίζει να ανοίγει για να ταξιδέψει.

Σχεδόν 80 ξενοδοχεία σε εθνικό επίπεδο έχουν διατεθεί για να φιλοξενήσουν αποκλειστικά περιπτώσεις COVID-19, δήλωσε η κρατική τηλεόραση ERT.

Εκατοντάδες δοκιμές πραγματοποιούνται καθημερινά σε περιφερειακά και νησιωτικά αεροδρόμια σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την αρχή πολιτικής προστασίας.

Οι επιβάτες θα πρέπει να συμπληρώσουν τα έντυπα εντοπισμού, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης διαμονής τους, τουλάχιστον 48 ώρες πριν εισέλθουν στη χώρα.

Η ΕΕ δεν έχει ακόμη καθορίσει έναν κατάλογο «ασφαλών» χωρών που επιτρέπεται να επισκεφθούν την Ευρώπη.

Η προτεινόμενη λίστα περιλαμβάνει μέχρι τώρα την Αλγερία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γεωργία, την Ιαπωνία, το Μαυροβούνιο, το Μαρόκο, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρουάντα, τη Σερβία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, την Τυνησία και την Ουρουγουάη.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi