Εθνικά Θέματα

Oruc Reic : Εφτασε εννέα ναυτικά μίλια από τη Μεγίστη

Σε απόσταση έως και εννέα ναυτικών μιλίων από τη Μεγίστη έφτασε το Oruc Reis.

Το τουρκικό σκάφος πλησίασε σε αυτή την απόσταση, όταν πραγματοποίησε στροφή, ενώ προηγουμένως κινείτο στο όριο των 12 ν.μ.

Το Ορούτς Ρέις, πέρασε πριν από λίγη ώρα το «φράγμα» της δυνητική αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας, φτάνοντας σε απόσταση περίπου 9 ναυτικών μιλίων από το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης. Αυτήν τη στιγμή έχει ολοκληρώσει την στροφή κι έχει πάρει πορεία Νοτιοδυτική, πλέοντας με ταχύτητα 4,5 κόμβων, χωρίς όμως να έχει ποντίσει αγόμενα, δηλαδή χωρίς να έχει απλώσει καλώδια στην θάλασσα.

Τώρα ξεκινά ο δύσκολος γρίφος της ελληνικής απάντησης απέναντι στην νέα τουρκική προκλητικότητα που κινείται στο όριο της ακραίας πρόκλησης.

Το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis, με τα δύο βοηθητικά του πλοία ATTAMAN και CENKIZHAN, έχει από τις 3.30 τα ξημερώματα κλειστό το σύστημα εντοπισμού ναυσιπλοΐας, AIS. Στον χάρτη βλέπετε το στίγμα από τις ανοιχτές πηγές ενημέρωσης, την τελευταία φορά που εξέπεμψε σήμα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi