Άμυνα

Αναβαθμισμένα σε επίπεδο F3R τα ελληνικά μεταχειρισμένα Rafale, θα γίνει πριν φτάσουν

Σύμφωνα με την ίδια, τα πρώτα μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα παραδοθούν στην Ελλάδα μέσα στο 2021, ενώ η αναβάθμιση των 12 μαχητικών θα γίνει από τη Dassault. Κάτι τέτοιο θα απομακρύνει τον κίνδυνο δημιουργίας ενός ανομοιογενούς στόλου Rafale στην ίδια Μοίρα και θα καταστήσει όλα τα αεροσκάφη ικανά να αξιοποιήσουν τον επαναστατικό πύραυλο αέρος-αέρος Meteor, που η Πολεμική Αεροπορία θέλει να προμηθευτεί.

ο θέμα της παραχώρησης των 12 μεταχειρισμένων Rafale συνεχίζει όμως να αποτελεί ζήτημα διαβούλευσης μεταξύ Γάλλων πολιτικών και της Γαλλικής Αεροπορίας.

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί έχει υποσχεθεί να προχωρήσει σε έκτακτη παραγγελία 12 καινούργιων Rafale μέχρι το τέλος του χρόνου, για να αποζημιώσει τη Γαλλική Αεροπορία, ενώ εξετάζει την περίπτωση να επεκτείνει τις παραδόσεις των μεταχειρισμένων Rafale στην Ελλάδα, ακόμα και στα τρία χρόνια, με βάση την ιστοσελίδα «La Lettre A». Έτσι, το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων των ελληνικών αεροσκαφών θα μπορούσε να τερματιστεί το 2023, αν η «La Lettre A» επαληθευτεί. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να αλλάξει τη συμφωνία που έχει ήδη γίνει μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου Προέδρου έτσι εύκολα.

Στη διαδικασία της αποδέσμευσης των μεταχειρισμένων Rafale έχει επίσης τοποθετηθεί η Γαλλική Αεροπορία, με τον Γάλλο Α/ΓΕΑ να λέει ότι τα αεροσκάφη θα παραχωρηθούν σταδιακά και όχι όλα μαζί. Αναφορικά με το κόστος, τέλος, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται τα €400 εκατ., μιας και ο επικεφαλής της DGA, Joel Barre, δηλώνει ότι θα κοστίσουν «λίγο περισσότερο από 400 εκατομμύρια». Χωρίς όμως να παρατίθεται αυτό το κόστος τι περιλαμβάνει.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα αντιπυραυλικό-αντιdrone θόλο».

Iron Dome και μάλιστα προχθές γιατί η Ελλάδα είναι επίσημα… γυμνή!!!

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi