Αθλητισμός

Έπαιξε με καρδιά ο Στέφανος, “τελικός” με Ναδάλ – Week News Hagen

Από τον περίπατο του πρώτου σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να σώσει match point κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ, να νικήσει με 2-1 σετ και να κλείσει το “ραντεβού θανάτου” με τον Ραφαέλ Ναδάλ την Πέμπτη στο ATP Finals!

Τέλος καλό όλα καλά. Σε ένα θεότρελο ματς, που δεν είχε με τίποτα την τρομερή ποιότητα του αγώνα Ναδάλ-Τιμ, είχε όμως τρομερό σασπένς μέχρι το τέλος, ένας διπρόσωπος Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει το ζητούμενο, που ήταν η νίκη με οποιονδήποτε τρόπο, κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ, 6-1, 4-6, 7-6(6), και παρέμεινε ζωντανός στο φετινό ATP Finals.

Aπό χίλια μύρια κύματα πέρασε η νίκη του Στέφανου με αποκορύφωμα το διπλό λάθος που έκανε στο match point(!) του ο Αντρέι Ρούμπλεφ αλλά στο τέλος της ημέρας πήρε αυτό που ήθελε.

Όπερ και σημαίνει πως τα πράγματα είναι απλά: πρέπει να κερδίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ με οποιοδήποτε σκορ για να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Μόνο εύκολο φυσικά δεν είναι αυτό, με τον Ναδάλ να “καίγεται” για τη νίκη καθώς έχει το ίδιο διακύβευμα και αυτός, ωστόσο, σε περίπτωση ήττας από τον Ρούμπλεφ, ο Τσιτσιπάς θα ήταν με το ενάμιση πόδι εκτός Finals (θα ήθελε 2-0 νίκη κόντρα στον Ναδάλ και ήττα Ρούμπλεφ κόντρα στον Τιμ).

Ευτυχώς, το απέφυγε και μετράμε ήδη τις ώρες για το do ordie ματς της Πέμπτης που μαγνητίζει όλα τα βλέμματα καθώς θα κριθεί το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου καθώς ο Τιμ, από σήμερα κιόλας, έχει κλείσει το δικό του για τους “4”.

Στα του ματς με τον Ρούμπλεφ, ο Στέφανος, εκεί που έδειχνε και θα μπορούσε να πάει το ματς σε μια σχετικά άνετη straight sets νίκη, μόνο αυτό δεν έγινε τελικά μιας και απώλεσε πάρα πολλές ευκαιρίες να “σκοτώσει” τον αντίπαλό του.

Σε άλλα ματς μέσα στη χρονιά το πλήρωσε χάνοντας τον αγώνα (όπως με τον Ρούμπλεφ στο Αμβούργο), και η αλήθεια είναι κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και την Τρίτη αν ο Ρώσος δεν έκανε διπλό λάθος στο matchpoint του.

Το πρώτο σετ ήταν ένας υγιεινός περίπατος για τον Τσιτσιπά που μέσα σε 19 λεπτά έκανε το 1-0 κόντρα σε έναν αποκαρδιωτικό Ρούμπλεφ που ήταν ωσεί παρών στο ματς, σαν να είχε αποκλειστεί ήδη!

Οι οιωνοί έδειχναν τέλειοι, ωστόσο, ο Ρούμπλεφ άρχισε να παίζει πιο υποφερτά στο δεύτερο σετ με τον Τσιτσιπά να έχει όμως δύο breakpoint ευκαιρίες στα μέσα του σετ ώστε να βάλει ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του Ρώσου.

Κάπου εκεί άρχισε η απώλεια κρίσιμων χαμένων ευκαιριών του Στέφανου στο ματς, ένα μοτίβο που θα μας πήγαινε μέχρι το τέλος του ματς.

Ο Ρώσος πήρε “ζωή” από εκείνο το σημείο, άρχισε να παίζει σαφώς καλύτερα και τιμώρησε τον Τσιτσιπά που έκανε κάκιστο game σερβίροντας στο 4-5 και ισοφαρίστηκε!

Είχε πλέον μπλέξει και χρειαζόταν πολλά ψυχικά αποθέματα για να επανέλθει.

Ο Τσιτσιπάς έχασε πέντε break points στις αρχές του τρίτου σετ σε ένα μόνο game και συνέχισε να “φλερτάρει” με την ήττα χάνοντας τόσες ευκαιρίες, ωστόσο, κατάφερε τουλάχιστον να μην αφήσει τον Ρώσο να φτάσει σεbreak point σε όλο το σετ.

Το tie break έκρινε την κατάσταση και, όπως όλο το ματς, ήταν και αυτό τρελό!

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-2 αλλά ο Ρούμπλεφ πήρε τέσσερις σερί πόντους, είχε match point στο 6-5 αλλά εκεί έκανε το μοιραίο διπλό λάθος (είχε προηγηθεί ένα εξαντλητικό ράλι).

Αυτό ήταν. Ο Στέφανος επιτέλους μυρίστηκε “αίμα” και με δύο σερί πόντους πήρε αυτή την ζωτικής σημασίας νίκη, έχει μείνει ζωντανός και θέλει νίκη κόντρα στον θρύλο Ράφα για να μείνει σε τροχιά υπεράσπισης!

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Ράφα Ναδάλ στο Mubadala World Tennis Championship

Η σπουδαία αναμέτρηση μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Ράφα Ναδάλ για την 3η αγωνιστική του ATP Finals θα διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης (19/11, 22:00) στο κεντρικό court της Ο2 Arena.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για τον σπουδαίο αγώνα μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Ράφα Ναδάλ για την 3η και τελευταία αγωνιστική του ομίλου “London 2020”, του ATP Finals.

Το βράδυ της Πέμπτης θα αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ (19/11, 22:00, COSMOTE SPORT 6 HD) με στόχο τη νίκη που θα τον στείλει στα ημιτελικά, συνεχίζοντας την υπεράσπιση του τίτλου του στο ATP Finals.

Οι δύο άνδρες θα βρεθούν αντιμέτωποι για 7η φορά, με τον Ναδάλ να προηγείται 5-1 στο σκορ. Η τελευταία τους συνάντηση ήταν στην περσινή διοργάνωση των ATP Finals, όταν και πάλι στην 3η αγωνιστική ο αριστερόχειρας Ισπανός είχε επικρατήσει με 6-7, 6-4, 7-5 του Στέφανου.

Η αναμέτρηση του Ναδάλ με τον Τσιτσιπά, έχει τον χαρακτήρα “τελικού” αφού ο νικητής θα ακολουθήσει τον Ντόμινικ Τιμ στα ημιτελικά της διοργάνωσης, τερματίζοντας 2ος στον όμιλο.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον πρωτοπόρο του ομίλου “Tokyo 1970” που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Πηγή: Tennis24

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi