Αθλητισμός

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 79-81 – Week News Hagen

Για δέκα λεπτά, ο Ολυμπιακός έδειχνε… σταματημένος στην Βαρκελώνη και στη μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Οι Πειραιώτες ήταν ανύπαρκτοι και ο Ερυθρός Αστέρας έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, κλείνοντας την πρώτη περιόδο με 14 πόντους διαφορά (30-16).

Κάπου εκεί όμως άλλαξε το… τσιπάκι: Οι φωνές του Μπαρτζώκα, οι πόντοι των Σλούκα – Σπανούλη και λίγο αργότερα το «ξέσπασμα» του Χάρισον έβαλαν τον Ολυμπιακό ξανά στο ματς και οι Πειραιώτες πήραν τα ηνία του αγώνα στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου.

Η αναμέτρηση στο Aleksandar Nikolic Hall εξελίχθηκε στη συνέχεια σε ένα πραγματικό θρίλερ, που είχε δραματικό φινάλε: Με το σκορ στο 79-79, απέμειναν 6″ για το τέλος και ο Πρίντεζης ευστόχησε σε τεράστιο καλάθι νίκης, που διαμόρφωσε το τελικό 81-79 υπέρ του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, ο «Πρι» έγινε έτσι και ο πρώτος σκόρερ των νικητών (16 πόντοι), ενώ εξίσου σημαντική συνεισφορά είχαν οι Βασίλης Σπανούλης (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Κώστας Σλούκας (12 πόντοι, 7 ασίστ) και Άαρον Χάρισον (12 πόντοι). Χ-Factor του αγώνα ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που μέτρησε 11 πόντους με 3/4 τρίποντα από τον πάγκο.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο 7-5, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας έπεσε στο 4-9, καταγράφοντας μάλιστα την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του.

1η περίοδος

Ο Σλούκας είχε… φόρα από την Βαρκελώνη και ξεκίνησε το ματς με πέντε συνεχόμενους πόντους, όμως δεν τον ακολούθησε κανένας συμπαίκτης του για πέντε λεπτά και ο Ερυθρός Αστέρας πήρε ισχυρό προβάδισμα (14-5, 6′), που προέκυψε και από τα τρία τρίποντα των Ουόλτντεν και Ο’Μπράιαντ. Το βραχυκύκλωμα των φιλοξενούμενων και η τρομερή ευστοχία των Σέρβων (3/4 δίποντα, 6/8 τρίποντα, 6/8 βόλές) ανέβασε την διαφορά στους 16 για τους γηπεδούχους (30-14, 9′) και το σχεδόν εφιαλτικό δεκάλεπτο έκλεισε στο -14 για τον Ολυμπιακό (30-16). Ο Σλούκας είχε τους 10 από τους 14 πόντους της ομάδας του, που μέτρησε έξι λάθη σε δέκα λεπτά.

2η περίοδος

Ήταν εμφανές πως ο Ολυμπιακός προσπάθησε στην δεύτερη περίοδο να ρίξε το τέμπο και να ανακτήσει τον έλεγχο του αγώνα, όμως μάλλον έκανε μία… τρύπα στο νερό. Οι Σέρβοι είχαν σταθερά σωστές επιλογές και διατήρησαν την διαφορά σε διψήφιο επίπεδο (37-23, 15′), με τον Σπανούλη να δίνει ανάσα στην ομάδα του με τέσσερις σερί πόντους και δύο τρίποντα (41-33, 18′). Ο ΜακΚίσικ δεν πρόλαβε την κόρνα της λήξης και ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με -8 (45-37). Ήταν πάντως σαφώς καλύτερος από το 15′ και μετά, με πιο σωστή και… συγκεντρωμένη παρουσία στην άμυνα.

3η περίοδος

Ο ρυθμός έπεσε πολύ και ο Ερυθρός Αστέρας έδειξε μεγαλύτερη ενέργεια στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, όμως ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ από το δεύτερο δεκάλεπτο και μείωσε γρήγορα σε απόσταση αναπνοής (52-50 25′), με τρία συνεχόμενα σουτ (δύο τρίποντα, ένα δίποντο) του… καυτού Χάρισον. Λίγο αργότερα, οι Πειραιώτες πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με καλάθι του Έλις (52-54, 26′) και το παιχνίδι πήγε σε σετ επιθέσεις με αρκετές… επαφές, μέχρι το τρίποντο του Λαρεντζάκη, που επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να κλείσουν το δεκάλεπτο με προβάδισμα (61-62) και με επιμέρους 25-16.

4η περίοδος

Ένα 5-0 από τα χέρια των Σπανούλη – Πρίντεζη ήταν αρκετό για να δώσει διαφορά έξι πόντων στον Ολυμπιακό (61-67) και έξτρα… boost στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου. Ο Λαρεντζάκης χτύπησε ξανά από το τρίποντο και το 70-61 έδωσε «φτερά» στους φιλοξενούμενους, όμως οι Σέρβοι δεν ήταν διατεθειμένοι να… παρατήσουν το ματς. Με δικό τους 8-0 μπήκαν ξανά στο ματς (69-70, 35′) και το 76-76 στο 38′ έδωσε δραματικό χαρακτήρα στο παρκέ. Ο Ο’Μπράιαντ έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του (78-76, 39′), ο Πρίντεζης απάντησε (78-78, 40″ πριν το τέλος) και το άστοχο τρίποντο του Ουόλντεν οδήγηησε τον Σπανούλη στην… γραμμή της φιλανθρωπίας. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχασε την μία (78-79), το ίδιο έκανε ο Ο’Μπράιαντ (79-79) και τελικά ήρθε ο Πρίντεζης για το μεγάλο καλάθι της νίκης!

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi