Κοινωνία Κόσμος

Οι Αμερικανοί θα επιβάλουν νέες κυρώσεις. Στην Γερμανία, πρόκειται για το Nord Stream 2

Η αμερικανική κυβέρνηση θα επιβάλει κυρώσεις στο ρωσικό πλοίο Fortuna, το οποίο είναι η ρωσική εταιρεία KVT-RUS, στους αγωγούς του υπεράκτιου αγωγού φυσικού αερίου της Βαλτικής Βαλτικής Nord Stream 2 από τη Ρωσία στη Γερμανία και στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt στον ιστότοπό της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμερικανικές αρχές ενημέρωσαν τη γερμανική κυβέρνηση και τους άλλους ευρωπαίους εταίρους της για αυτήν την πρόθεση τη Δευτέρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, θα ήταν η πρώτη φορά που η αμερικανική κυβέρνηση όχι μόνο απείλησε με κυρώσεις εναντίον του Nord Stream 2, αλλά και ότι εφαρμόστηκαν. Αυτές είναι οι δεσμεύσεις που προβλέπει ο νόμος CAATSA, που πρόσφατα ενισχύθηκε από το Κογκρέσο («για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων»)

“Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα και κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψουμε το Nord Stream 2. Παρόλο που δεν σχολιάζουμε μελλοντικά μέτρα κυρώσεων, παραμένουμε σε επαφή με συμμάχους και εταίρους για πιθανά ζητήματα κυρώσεων”, γράφει η Handelsblatt.

Όπως επεσήμανε, η αμερικανική κυβέρνηση ελπίζει ότι «η Γερμανία θα επανεξετάσει τη θέση της στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2», καθώς αυτό το έργο «απειλεί τα ζωτικά συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ευρωπαίων εταίρων μας και των Ηνωμένων Πολιτειών».

Το γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας επιβεβαίωσε ότι η Γερμανία είχε ενημερωθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την πρόθεσή της να επιβάλει κυρώσεις στο ρωσικό πλοίο ναυσιπλοΐας Nord Stream 2. 

Υπάρχει συναίνεση μεταξύ των δύο κύριων πολιτικών στρατοπέδων στις ΗΠΑ – Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι – ότι το Nord Stream 2 θα αυξήσει την ενεργειακή εξάρτηση της Δυτικής Ευρώπης από τη Ρωσία, η οποία θα ενίσχυε επίσης τη θέση του Κρεμλίνου στη διεθνή σκηνή.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi