Πολιτική

Ελλάδα: Τι θα πληρώσετε για να φορτίσετε στους ταχυφορτιστές της Tesla;

Οι πρώτοι Tesla Superchargers στην Ελλάδα είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας στο χώρο του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι, στην Αθήνα.

Οι 6 τον αριθμό φορτιστές, έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν έως και 150 kW/h ο καθένας για τη φόρτιση των μοντέλων της εταιρείας, όντας έτσι οι ισχυρότεροι φορτιστές ηλεκτρικών στη χώρα μας.

Σύμφωνα μάλιστα με την Tesla, μέσα σε μόνο μερικά λεπτά αντί για ώρες, μπορούν να φορτίσουν ένα Model 3, Model S και Model X.

Ο οδηγός ειδοποιείται μέσω της ειδικής εφαρμογής της Tesla στο τηλέφωνό του πότε πρέπει να φορτίσει το αυτοκίνητο και στη συνέχεια, εκτός φυσικά από wallbox ή πρίζα στο σπίτι του, στη δουλειά του κ.λπ., να το φορτίσει γρήγορα σε έναν από τους Superchargers.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο πόσο κοστίζει η φόρτιση στην Ελλάδα, η Tesla μας ενημερώνει ότι στη χώρα μας η τιμή φόρτισης θα είναι 0,35 ευρώ/kWh.

Αυτό σημαίνει ότι για να φορτίσει πλήρως το Tesla Model 3 Standard Range Plus με την μπαταρία των 50 kWh που δίνει αυτονομία 448 km (με βάση τον κύκλο WLTP), το κόστος είναι 17,5 ευρώ ή αλλιώς μόνο 3,9 ευρώ/100 km (με βάση πάντα τα km αυτονομίας που ανακοινώνει η Tesla).

Σημειώνουμε ότι όπως είχαμε γράψει και χθες, η Tesla θα τοποθετήσει επιπλέον 3 σημεία με φορτιστές Superchargers στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τη Λαμία.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi