Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Ο αστεροειδής που θα περάσει από τη Γη τον Μάρτιο.

Ένας αστεροειδής όσο η Γέφυρα της Χρυσής Πύλης θα περάσει ​​από τη Γη τον επόμενο μήνα. Αλλά παρόλο που θα είναι ο μεγαλύτερος και ταχύτερος αστεροειδής που περνάει κοντά στον πλανήτη μας φέτος, δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Ο διαστημικός βράχος, που ονομάζεται επίσημα 231937 (2001 FO32), έχει διάμετρο περίπου 0,8 έως 1,7 χιλιόμετρα και θα φτάσει σε 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη στις 11:03 π.μ. EST (1603 GMT) στις 21 Μαρτίου, αρκετά κοντά και αρκετά μεγάλο για να χαρακτηριστεί ως “δυνητικά επικίνδυνο”, σύμφωνα με μια βάση δεδομένων που δημοσιεύθηκε από το Jet Propulsion Laboratory της NASA. 

Ένας αστεροειδής χαρακτηρίζεται ως «δυνητικά επικίνδυνος» όταν η τροχιά του τέμνεται με τη Γη σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των περίπου 7,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα και έχει διάμετρο μεγαλύτερη από περίπου 140 μέτρα, σύμφωνα με το Κέντρο της NASA για Μελέτες Αντικειμένων Κοντά στη Γη (CNEOS)

Μικροί αστεροειδείς περνούν ανάμεσα στη Γη και το φεγγάρι αρκετές φορές το μήνα και τα θραύσματά τους εισέρχονται και διαλύονται στην ατμόσφαιρα της Γης σχεδόν καθημερινά, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας (PDCO) της NASA.

Τηλεσκόπια στο Νέο Μεξικό που αποτελούν μέρος του προγράμματος Lincoln Near-Earth Asteroid Research (LINEAR) – ένα εργαστήριο MIT Lincoln Laboratory που χρηματοδοτήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και τη NASA – ανίχνευσαν τον αστεροειδή στις 23 Μαρτίου 2001, σύμφωνα με το EarthSky. Τα παρατηρητήρια το παρακολουθούν έκτοτε. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν αυτές τις παρατηρήσεις για να υπολογίσουν την τροχιά του αστεροειδούς και να προσδιορίσουν πόσο κοντά θα έρθει ο διαστημικός βράχος στη Γη όταν εκπλήσσεται με ταχύτητα περίπου 124.000 km/h. 

Κανένας γνωστός αστεροειδής δεν αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τη Γη για τα επόμενα 100 χρόνια. Η τρέχουσα μεγαλύτερη γνωστή απειλή είναι ένας αστεροειδής που ονομάζεται (410777) 2009 FD, ο οποίος έχει πιθανότητα 1 στα 714 (λιγότερο από 0,2%) να χτυπήσει τη Γη το 2185, σύμφωνα με το PDCO της NASA.

Η NASA μελετά μεθόδους εκτροπής αστεροειδών που καταλήγουν σε μια πορεία σύγκρουσης με τη Γη, όπως χρησιμοποιώντας τη βαρύτητα ενός ιπτάμενου διαστημικού σκάφους για να τραβήξει αργά τους αστεροειδείς από την τροχιά τους σε ασφαλή απόσταση, σύμφωνα με το PDCO της NASA.

Εάν έχετε ένα τηλεσκόπιο με διάφραγμα τουλάχιστον 20 εκατοστά, ενδέχεται να μπορείτε να εντοπίσετε τον ταχέως διακινούμενο διαστημικό βράχο, σύμφωνα με το EarthSky. 

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi