Κοινωνία Κόσμος

Έκρηξη με τρεις τραυματίες στα κεντρικά του Lidl στη Γερμανία

Η έκρηξη σημειώθηκε στο τμήμα αλληλογραφίας της επιχείρησης, από γράμμα που εξερράγη.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό στην βιομηχανική περιοχή που βρίσκεται το κτήριο στην πόλη Neckarsulm στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Τα κτήρια της επιχείρησης εκκενώθηκαν και θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Κυριακή, προκειμένου να ελεγχθούν όλοι οι χώροι.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο ένας εκ των τριών τραυματιών φέρει σοβαρότερα τραύματα, ενώ όλοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Einsatzkräfte der Polizei und der Feuerwehr stehen in einem Industriegebiet in NeckarsulmΤην ώρα της έκρηξης μέσα στο κτήριο βρίσκονταν περίπου 100 άνθρωποι, ενώ δεν υπήρξε κάποια προειδοποίηση ή απειλή νωρίτερα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή ποια ήταν η προέλευση του γράμματος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, η πρώτη κλήση έκτακτης ανάγκης για το περιστατικό ελήφθη στο Rötelstrasse περίπου στις 2:50 μ.μ. Η εκρηκτική συσκευή ήταν πιθανώς σε ένα γράμμα ή σε ένα πακέτο. Ειδικοί από την κρατική αστυνομική υπηρεσία βρίσκονται επί του παρόντος στο σημείο.

Όπως ανέφερε προηγουμένως το ” Heilbronner Voice “, η περιοχή γύρω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ήταν κλειστή. Χρησιμοποιήθηκε επίσης ένα ελικόπτερο διάσωσης. Σύμφωνα με την αστυνομία, το πληγέν κτίριο Lidl εκκενώθηκε και περίπου 100 εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν me ασφάλεια. Δεν υπήρχε προηγουμένος εκβιασμός της εταιρείας. Η Λιντλ ανακοίνωσε ότι «απογοητεύτηκε βαθιά από το περιστατικό» και ευχήθηκε στους «υπαλλήλους μια καλή και γρήγορη ανάρρωση». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα τα κτίρια της περιοχής ερευνήθηκαν το βράδυ με σκύλους, μεταξύ άλλων.

Περιστατικό με βόμβα δεύτερου γράμματος σε σύντομο χρονικό διάστημα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, υπήρξε ήδη έκρηξη στον κατασκευαστή τροφίμων ADM Wild την Τρίτη. Σύμφωνα με το SWR, η έκρηξη έγινε όταν άνοιξε ένα πακέτο. Ένας υπάλληλος τραυματίστηκε.

Τα φυτά Wild βρίσκονται στο Eppelheim κοντά στη Χαϊδελβέργη. Ο τόπος απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από το Neckarsulm. Μεταξύ άλλων, η Wild παράγει το ποτό Capri-Sun. Δεν είναι γνωστό αν υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο περιστατικών.

Massives Polizeiaufgebot am Lidl-Hauptsitz in NeckarsulmRettungseinsatz am Lidl-Verwaltungsgebäude (Foto: 7aktuell.de | Hessenauer )

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi