Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Τα Windows 10 dark UI θα μπορούσαν σύντομα να φαίνονται και να αισθάνονται πιο συνεπή

Μία από τις μεγαλύτερες οπτικές ενημερώσεις που έρχονται στα Windows 10 είναι η κωδική ονομασία “Sun Valley”, η οποία στοχεύει στη μείωση των αιχμηρών γωνιών, στην εισαγωγή μιας νέας διεπαφής για βασικά στοιχεία και στην παροχή μιας σταθερής διεπαφήςμε τον χρήστη.

Το προεπιλεγμένο σκοτεινό θέμα για στοιχεία παλαιού τύπου αναμένεται να λάβει υποστήριξη πιο σκοτεινού θέματος για να δημιουργήσει μια διεπαφή με τον χρήστη που θα φαίνεται και θα αισθάνεται πιο συνεπής.

Το μενού Έναρξη, το Κέντρο Δράσης, η Γραμμή εργασιών και άλλες σημαντικές περιοχές ήταν αρκετά σκοτεινά, αλλά το λειτουργικό σύστημα εξακολουθεί να αντιπαραβάλλεται έντονα από λευκά στοιχεία όπως τα μενού περιβάλλοντος, το αναδυόμενο μενού, το μενού ιδιοτήτων κ.λπ.

Σύμφωνα με πηγές που είναι εξοικειωμένες με την ανάπτυξη, η Microsoft εξετάζει επιτέλους την υποστήριξη σκοτεινού θέματος για περισσότερες περιοχές UI παλαιού τύπου για να βελτιώσει τη συνολική συνοχή όταν χρησιμοποιεί το σκοτεινό θέμα των Windows 10.

Είναι επίσης πιθανό η Microsoft να πειραματίζεται με διαφορετικές «παραλλαγές» της σκοτεινής λειτουργίας σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια «ενοποιημένη» εμφάνιση. Δεν έχουμε ακόμη δει σημάδια υποστήριξης σκοτεινής λειτουργίας σε παλαιότερες εκδόσεις.

WinUI

Μια σειρά από αλλαγές των Windows 10 θα παρουσιαστεί με το WinUI, το οποίο είναι μια πλατφόρμα UX που διατηρείται και παραδίδεται ξεχωριστά από το λειτουργικό σύστημα.

Μενού περιβάλλοντος των Windows

Το WinUI ενημερώνεται συχνά και επί του παρόντος επικεντρώνεται σε στρογγυλεμένες γωνίες με εφέ Fluent Design. Ως μέρος του WinUI, το σύγχρονο μενού περιβάλλοντος στις εφαρμογές UWP θα φαίνεται επίσης καλύτερο και θα υποστηρίζεται για στρογγυλεμένες γωνίες Η Microsoft θα κάνει επίσης μερικές τροποποιήσεις στο Κέντρο δράσης, λαμβάνοντας ιδέες διεπαφής χρήστη από το WinUI.

Οι αναφορές έχουν δείξει ότι το νέο περιβάλλον εργασίας των Windows 10 θα μπορούσε να πειραχτεί στις εκδόσεις προεπισκόπησης έως την Άνοιξη και η γενική κυκλοφορία είναι πιθανό να κυκλοφορήσει το δεύτερο μισό του 2021.

Ποια άλλα μέρη των Windows 10 θα θέλατε να δείτε σε ένα σωστό σκοτεινό θέμα και μοντέρνο makeover; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi