Πολιτική

Κορωνοϊός: Η Κομισιόν θέλει να υλοποιήσει το «πράσινο διαβατήριο» πριν από τον Ιούνιο

Οι ευρωπαϊκές αρχές θέλουν να υλοποιήσουν το «πράσινο διαβατήριο», για να διευκολύνουν τις μετακινήσεις εντός της ΕΕ, πριν από τον Ιούνιο, ανακοίνωσε σήμερα ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που πρόκειται να παρουσιαστεί την Τετάρτη, θα περιλαμβάνει πληροφορίες που θα αναφέρουν αν ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί ή αν έχει αναρρώσει ή αν έχει αρνητικό τεστ, εξήγησε ο Μπρετόν στην εκπομπή Grand Rendez-vous του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1 σε συνεργασία με τα ενημερωτικά μέσα CNEWS και Les Echos.

Το «πράσινο διαβατήριο» θα περιλαμβάνει έναν κώδικα QR, θα δίνεται δωρεάν και θα είναι γραμμένο στη γλώσσα κάθε χώρας, με μετάφραση του κειμένου και στα αγγλικά. Θα ισχύει σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

«Εργαζόμαστε ώστε να υλοποιηθεί πριν από τον Ιούνιο», ανέφερε ο Μπρετόν, εκτιμώντας ότι είναι «πρωταρχικής σημασίας να κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η τουριστική περίοδος».

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi