Αθλητισμός

5 πράγματα που μάθαμε την τελευταία ημέρα των δοκιμών στο Μπαχρέιν

Οι δοκιμές της Formula 1 ολοκληρώθηκαν. Και οι 10 ομάδες είχαν συνολικά 24 ώρες χρόνου εντός πίστας για να αποκτήσουν τα νέα δεδομένα για την κατάσταση των νέων μονοθεσίων για την επόμενη σεζόν. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μάθαμε καθώς η αυλαία στα τεστ δοκιμών.

1. Η Red Bull μοιάζει να είναι η πραγματική απειλή για τη Mercedes

Η Red Bull αγωνίστηκε με τη σταθερότητα του αυτοκινήτου της στις δοκιμές πριν από τη σεζόν.

Αλλά καθώς ο Verstappen έφτασε στην κορυφή των χρόνων την τελευταία ημέρα , σε μια μέρα όπου αυτός και ο συμπαίκτης του Sergio Perez ολοκλήρωσαν σχεδόν μεπανομοιότυπα προγράμματα.

Η ατμόσφαιρα μέσα σε αυτήν την ομάδα είναι ενθουσιώδης για τοτς τάυρους, με την αίσθηση ότι μπορεί να έχουν ένα πακέτο που μπορεί να τους θέσει σε θέση να πάρουν πραγματικά τον τίτλο από τους παγκόσμιους πρωταθλητές, τις Mercedes.

Η μονάδα ισχύος της Honda, που παρουσιάστηκε πριν από ένα έτος, φαίνεται επίσης σε εξαιρετική κατάσταση, με πολλά υποσχόμενα σημάδια ενός όσον αφορά την απόδοση.

2. Ο Χάμιλτον και η Mercedes εξακολουθούν να μην είναι άνετα

Αυτή ήταν μια μέτρια βελτίωση της Mercedes στην τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών, αλλά η W12 εξακολουθεί να δείχνει κάποια προβλήματα σταθερότητας, ιδιαίτερα όταν ο Lewis Hamilton έχασε το πίσω μέρος της W12 την τρίτη μέρα.

Όταν ο Χάμιλτον έβαλε τα μαλακότερα ελαστικά, δεν μπόρεσε να βρει απόδοση με τη Mercedes να φαίνεται να σπαζοκεφαλιάζει με την έλλειψη ρυθμού. Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι είναι περίπου 0,56 πιο αργοί από τους αντιπάλους της Red Bull σε έναν γύρο (όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω διάγραμμα). «Η δουλειά με λιγότερα καύσιμα ήταν μια  συγκεχυμένη εικόνα, δεν κερδίσαμε αρκετά και πρέπει να προχωρήσουμε και να δούμε την προσέγγισή μας, καθώς υπήρχαν πάρα πολλά αυτοκίνητα μπροστά μας με ρυθμό σήμερα», λέει ο διευθυντής της Mercedes Trackside Engineering Andrew Shovlin.

Short-Pace-Lap.jpg

«Έχουμε προβλήματα τα τελευταία χρόνια με τον ρυθμό στις χειμερινές δοκιμές και καταφέραμε να σημειώσουμε ικανοποιητική πρόοδο πριν από τον πρώτο αγώνα, αλλά μπορεί να έχουμε πολύ δουλειά φέτος ώστε να μας να κόψει αυτή τη φόρα»

Ο Valtteri Bottas, είχε μια καλύτερη στιγμή, και μίλησε για την αίσθηση «αυτοπεποίθησης και άνεσης» με τη W12 αφού πήρε αυτό που είπε ήταν αρκετός χρόνος στο αυτοκίνητο για μικρές και μεγάλες διαδρομές. Αυτό θα ενισχύσει τη διάθεση της Mercedes, αλλά σίγουρα υπάρχει η αίσθηση ότι τα ασημένια βέλη πάνε στον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν όχι πρώτη και με πολή δουλειά να έχουν να κάνουν.

3. Ο Vettel είναι ακόμα αισιόδοξος παρά το δύσκολο τεστ για την Aston Martin

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δοκιμές του Sebastian Vettel έληξαν νωρίς, χάρη στην απώλεια πίεσης turbo boost και, ο Γερμανός ήταν σε εκπληκτικά καλή φόρμα .

Οι τελικοί γύροι του Vettel για τις τρεις μέρες ήταν 117, αλλά ενώ παραδέχτηκε ότι θα ήθελε περισσότερους γύρους, η πρώιμη αίσθηση του με το αυτοκίνητο είναι καλή , και τώρα επικεντρώνεται στο να παραμείνει ήρεμος, ειδικά καθώς βλέπει πολλές δυνατότητες στο αυτοκίνητο.

1307021052
Ο Vettel είχε ζητήματα αξιοπιστίας κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

“Δεν κάναμε πολλά από αυτά τα πράγματα, αλλά είναι αυτό που έχουμε και έχουμε ακόμα περισσότερα, λαμβάνοντας υπόψη μερικές από τις δυσκολίες που είχαμε, από ό, τι περιμέναμε, κάτι που οφείλεται στην αφοσίωση των παιδιών”, δήλωσε ο Vettel.

«Έχουν χαλαρώσει για αυτές τις τρεις ημέρες και διορθώνουν το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για να πάρουν τον μέγιστο χρόνο λειτουργίας.”

4. Η Ferrari φαίνεται καλύτερα από ό, τι πέρυσι

Υπήρξαν καλά νέα για τους πιστούς tifosi της Ferrari την Κυριακή, όταν ο επικεφαλής της ομάδας Mattia Binotto είπε ότι η ταχύτητα δεν είναι πλέον μειονέκτημα, τα δεδομένα φαίνεται να υποστηρίζουν την πεποίθησή τους το χειμώνα, που έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο με τη μονάδα ισχύος τους.

Αυτό από μόνο του είναι μια ανακούφιση που δόθηκε αυτή τη φορά σε σχέση με πέρυσι, όταν ήταν απογοητευμένοι από την απόδοση του αυτοκινήτουόπου ήταν ακόμη χειρότερη από την αναμενόμενη.

1307018887
Η Ferrari δεν προβληματίζει πλέον από την χαμηλή ισχύ και υψηλή αντίσταση, όπως πέρυσι

Και ενώ ο Carlos Sainz πέρασε λίγο χρόνο στο γκαράζ με ένα ζήτημα του υδραυλικού συστήματος την Κυριακή, ο Ισπανός επέστρεψε ακόμα για να κάνει κάποια ταχύτερα περάσματα, οι οποίες τον έφεραν τρίτο στην κατάταξη, 0.651 δευτερόλεπτα από το ρυθμό στο σύνθετο ελαστικό C4 Pirelli (το δεύτερο μαλακότερο).

Και ανάμεσα σε αυτόν και τον συμπαίκτη του Charles Leclerc, κατόρθωσαν να τρέξουν περισσότερα από 2.100 χιλιόμετρα, που περιελάμβαναν προσομοιώσεις αγώνων, οι οποίες φαίνονταν αρκετά ισχυρές, και τώρα έχουν τις επόμενες δύο εβδομάδες για να αναλύσουν αυτά τα δεδομένα για να κάνουν αλλαγές πριν από την έναρξη της σεζόν.

5. Υψηλή απόσταση σε μίλια για την τρίτη και τελευταία ημέρα του τεστ

Όποιος πιστεύει ότι ο Kimi Raikkonen χάνει την αγάπη του για τη Φόρμουλα 1 αποδείχθηκε ξανά λάθος την Κυριακή, καθώς ο βετεράνος 41χρονος σημείωσε αξιοσημείωτους 166 γύρους στο Μπαχρέιν.

Έβαλε την ομάδα του Alfa Romeo δεύτερη στις μετρήσεις των χιλιομέτρων.

2021 δοκιμές πριν από την σεζόν Ημέρα 3: Ο γύρος ολοκληρώθηκε

Σίγουρα υπήρχε ταλαιπωρία, με διάφορα πράγματα, όπως υδραυλικά προβλήματα ή προβλήματα με τον κινητήρα, που προκαλούσαν πονοκέφαλο στις ομάδες και κόστισαν ζωτικό χρόνο λειτουργίας, σε μια μέρα που οι συνθήκες ήταν καλύτερες.

Όμως κατάφεραν όλοι να κάνουν πολούς γύρους, κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό όσον αφορά την αξιοπιστία των πραγμάτων, ειδικά με τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, στον ίδιο χώρο στο Μπαχρέιν, μόλις μερικές εβδομάδες μακριά.

Δοκιμές 2021 Μπαχρέϊν. 3η μέρα συνολικοί γύροι.

με πλήροφορίες απο Formula 1

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi