Αθλητισμός

Μαρία, τι έκανες!!! (vids)

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 6-0, 6-4 της φοβερής και τρομερής Γιαπωνέζας, που μετρούσε 23 διαδοχικές νίκες στο tour και είχε να ηττηθεί από πέρυσι τον Φεβρουάριο! Η Μαρία θα περιμένει τώρα στα ημιτελικά τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Καναδή Μπιάνκα Αντρεέσκου και την Ισπανίδα Σάρα Σορίμπες Τόρμο.

Ήταν πραγματικά ένα ονειρεμένο ματς από την 22χρονη τενίστρια, που δεν έχασε την ψυχραιμία της όταν είδε την αντίπαλό της να παίρνει τα ηνία του αγώνα στο δεύτερο σετ και έφτασε στη μεγάλη πρόκριση σε μόλις 70 λεπτά! Ήταν η έκτη επικράτησή της σε βάρος τενίστριας του Top 5, αλλά και η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της, καθώς δεν είχε λυγίσει ποτέ Νο.2 του κόσμου.

Η καλή μέρα φάνηκε (και παραφάνηκε!) από το… πρωί, αφού η Μαρία έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο σετ, απέναντι σε μια Οσάκα που δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον αέρα, σέρβιρε πολύ άσχημα και δεν σημείωσε ούτε έναν winner! Συνολικά πήρε μόνο 8 πόντους (έναντι 26 της Σάκκαρη).

Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, η Ναόμι… εμφανίστηκε στο γήπεδο και κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 0-3. Η Μαρία, όμως, δεν έχασε την ψυχραιμία της και με μεγάλη βοήθεια από το εκπληκτικό μπάκχαντ της, μετέτρεψε το 1-4 σε 4-4, βάζοντας πίεση στην 23χρονη τενίστρια.

Σαν να μην έφτανε αυτό, «έσπασε» την Οσάκα στο πιο κρίσιμο σημείο και πήρε τις μπάλες στο 5-4 για να σφραγίσει το εισιτήριο για την τετράδα. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κράτησε το σερβίς της και εξασφάλισε την πρόκριση στον τρίτο φετινό της ημιτελικό!

Θυμίζουμε ότι στον αγώνα της κόντρα στην Τζέσικα Πεγκούλα στην οκτάδα της διοργάνωσης, χρειάστηκε να σβήσει έξι ματς πόιντ της αντιπάλου της. Ίσως αυτό να της έδωσε και επιπλέον δύναμη…

To φετινό ρεκόρ της είναι πλέον 12-5, ενώ έφτασε συνολικά τις 12 νίκες απέναντι σε τενίστριες του Top 10. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, δεν είχε νικήσει μέλος του Top 3.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi