Αθλητισμός

Κρίμα για τη Σάκκαρη, εκτός τελικού μετά από θρίλερ (vids)

Το ματς άρχισε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω βροχής και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα, με την Μπιάνκα να δείχνει ότι είναι ξανά εδώ, έτοιμη να διεκδικήσει τις μεγάλες κούπες… Και η Μαρία, όμως, τα έδωσε όλα και πραγματικά θα μπορούσε nα κάνει την τρομερή ανατροπή και να φτάσει στον σπουδαιότερο τελικό της καριέρας της.

Φαινόταν, μάλιστα, να έχει τον έλεγχο τόσο στο ξεκίνημα, όσο και στο φινάλε του τρίτου σετ, όμως η Αντρεέσκου, βρήκε τεράστια χτυπήματα την πιο κρίσιμη στιγμή και ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος…

Η νεαρή τενίστρια, που επέστρεψε φέτος μετά από 15 μήνες απουσίας, πήρε αρχικά προβάδισμα με 4-1, ωστόσο η Μαρία κατάφερε να βρει τον ρυθμό της και να ισοφαρίσει σε 4-4, με αποτέλεσμα να πάει τελικά το πρώτο σετ σε τάι μπρέικ.

Εκεί η Μαρία είχε δύο σετ πόιντ (στο 5-6 και στο 6-7), αλλά η Μπιάνκα εκμεταλλεύτηκε το πρώτο δικό της και «έγραψε» το 1-0.

Ήταν, πάντως, φανερό ότι η Μαρία ήταν… ένα κλικ ανώτερη και μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς. Παρότι, μάλιστα, έμεινε πίσω με 3-1, μπόρεσε να πάρει πέντε γκέιμ στη σειρά και να οδηγήσει τον αγώνα σε τρίτο σετ.

Με την Μπιάνκα να δείχνει αρκετά κουρασμένη, έχοντας παίξει άλλα τρία ματς τριών σετ από την Κυριακή, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πέρασε μπροστά με 2-3 και στη συνέχεια εδραίωσε και το προβάδισμά της (2-4).

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα έφτανε στη μεγάλη νίκη, η Αντρεέσκου γύρισε τον… διακόπτη και το σκορ, παίρνοντας κεφάλι με 5-4. Η Μαρία όχι μόνο δεν έχασε την ψυχραιμία της, αλλά με μπρέικ στο 5-5, πήρε τις μπάλες να σερβίρει για την πρόκριση.

Η Μπιάνκα, όμως, ήταν ξανά εκεί και με μεγάλες επιστροφές έφτασε στο μπρέικ με μηδέν, για να πάμε στο δεύτερο τάι μπρέικ του αγώνα. Η υπεροχή της Καναδής εκεί ήταν ολοφάνερη και αφού προηγήθηκε με 6-2, κατάφερε να κλείσει τον αγώνα στο τρίτο ματς πόιντ της.

Σε ό,τι αφορά τους αριθμούς η Αντρεέσκου είχε 22 winners και 46 αβίαστα και η Μαρία αντίστοιχα 25-52.

Η τενίστρια από το Οντάριο θα παίξει, όπως είπαμε, με την Μπάρτι, την οποία θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην καριέρα της. Όσο και αν μας στενοχωρεί ο αποκλεισμός της Μαρίας, η πορεία της Μπιάνκα είναι σίγουρα η πιο όμορφη ιστορία του τουρνουά!

To 2019, λίγο πριν τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο, είχε κατακτήσει τους τρεις πρώτους τίτλους της και ήταν όλοι τους… ένας και ένας: Indian Wells, Rogers Cup και US Open. Γεννημένη νικήτρια…

Η Μαρία, από την πλευρά της, που μετράει φέτος τρεις ημιτελικούς, θα στρέψει τώρα το βλέμμα της στο χώμα, με πρώτο σταθμό το Τσάρλστον την προσεχή εβδομάδα – αν δεν αλλάξει κάτι στο πρόγραμμά της.

Παρά το άδοξο αντίο στο Μαϊάμι, οι εμφανίσεις της ήταν εξαιρετικές, με αποκορύφωμα τη νίκη επί της Τζέσικα Πεγκούλα σβήνοντας έξι ματς πόιντ και την… ισοπέδωση της Ναόμι Οσάκα, που είχε 23 σερί νίκες… Σε 12 ημιτελικούς καριέρας, ωστόσο, έχει μόνο δύο νίκες.

Σημειώστε ότι τη Δευτέρα (5/4) θα ισοφαρίσει το career high της, ανεβαίνοντας στο Νο.20. Το βέβαιο είναι πως είναι για ψηλότερα και όλα δείχνουν ότι θα γίνει το «άλμα» μέσα στο 2021….

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi