Αθλητισμός

«Πετάει» ο Τσιτσιπάς: Έκτος φετινός προημιτελικός!

O συνεπέστατος Στέφανος Τσιτσιπάς, νίκησε σε straight sets τον επικίνδυνο στο χώμα Κριστιάν Γκαρίν και πέρασε στην οκτάδα του Monte Carlo Masters για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε του 24χρονου Χιλιανού (Νο.24) με 6-3, 6-4 σε 100 λεπτά και πλέον έχει προκριθεί τουλάχιστον στα προημιτελικά κάθε τουρνουά στο οποίο έχει λάβει μέρος τη φετινή σεζόν (έξι).

Συγκεκριμένα, έπαιξε στον τελικό του Ακαπούλκο, στα ημιτελικά του Australian Open και του Ρότερνταμ και στα προημιτελικά του Μαϊάμι και της Μασσαλίας.

Ο επόμενος αντίπαλός του είναι ο Iσπανός Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, που άφησε εκτός με 6-2, 7-6(2) τον Λούκας Πούιγ και πέρασε για πρώτη φορά σε οκτάδα Masters.

Ήταν το δεύτερο παιχνίδι του Στέφανου στο χώμα και το δεύτερο… τεστ του, καθώς είχε επικίνδυνο αντίπαλο και στον δεύτερο γύρο (Kαράτσεφ).

Κόντρα στον Γκαρίν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο μπρέικ στο 4-3 του πρώτου σετ (μετά από γκέιμ διάρκειας 15 λεπτών) και στη συνέχεια να βάλει στις βάσεις για την πρόκριση.

Και ενώ φαινόταν ότι είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, περνώντας μπροστά με 2-0 και 4-2 στο δεύτερο σετ, έπαθε ένα μίνι μπλακ άουτ στο 4-3, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει σε 4-4 ο Γκαρίν.

Η χαρά του Χιλιανού, όμως, δεν κράτησε για πολύ, αφού ο Στεφ απάντησε με νέο μπρέικ και σέρβιρε μετά με επιτυχία για το 2-0.

Θα παίξει αύριο (16/4) για πρώτη φορά με τον 21χρονο Ισπανό (Νο.58) και αν καταφέρει να περάσει στα ημιτελικά, ενδεχομένως να πέσει πάνω στον Νόβακ Τζόκοβιτς, που αγωνίζεται σήμερα κόντρα στον Νταν Έβανς.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi