Πολιτική

Το συμβούλιο του CDU αποφάσισε, ο Armin Laschet θα είναι ο υποψήφιος για την καγκελαρία.

Στην ειδική ψηφιακή συνάντηση, 31 από τα 46 μέλη του συμβουλίου ψήφισαν κρυφά για τον πρόεδρο του CDU. 9 ψήφισαν υπέρ του αφεντικού της CSU Markus Söder, και 6 απείχαν. Σύμφωνα με το CDU, αυτό αντιστοιχεί σε έγκριση 77,5% για το Laschet και 22,5% για το Söder.

Ο αγώνας εξουσίας για την θέση του υποψηφίου για την καγκελαρία για τις ομοσπονδιακές εκλογές τον Σεπτέμβριο μπορεί να έχει αποφασιστεί, και αυτό επειδή το CSU είχε προηγουμένως θέσει αυτό το ερώτημα στα χέρια του CDU. Το CDU πήρε τώρα αυτήν την «κυρίαρχη» απόφαση, δήλωσε ο πρόεδρος της CSU Markus Söder στο Μόναχο. “Εμείς ως CSU θα σεβαστούμε κάθε απόφαση”.

Ο Λάσσετ είχε επιβεβαιώσει την προθυμία του να είναι υποψήφιος καγκελάριος, τη Δευτέρα το απόγευμα κατά την έναρξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του CDU. “Πρόκειται για τις καλύτερες απαντήσεις στα πιεστικά ερωτήματα για το μέλλον. Και είμαι έτοιμος να αναλάβω την υποψηφιότητα για εμάς”, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου. “Είναι δική μας ευθύνη σήμερα να δώσουμε ένα παράδειγμα στο οποίο κατευθύνεται η προεκλογική εκστρατεία”.

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi