Αθλητισμός

Αλύγιστος ο Τσιτσιπάς! (vid)

Δεν ήταν, πάντως, εύκολο απέναντι στον «γηπεδούχο» Μπερετίνι, που έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο σετ και έχασε μόνο έναν πόντο στο σερβίς του μέχρι να λυθούν τελικά οι διαφορές στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στεφ έμεινε δύο φορές πίσω με μίνι μπρέικ, όμως δεν λύγισε και εκμεταλλευόμενος τα λάθη του αντιπάλου του βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 5-3.

Εκεί έγινε μια φάση που στην ουσία έκρινε την εξέλιξη του αγώνα! Ο Τσιτσιπάς έβγαλε με μεγάλη δυσκολία μια άμυνα και στη συνέχεια κέρδισε τον πόντο, ωστόσο ο Μπερετίνι διαμαρτυρήθηκε θεωρώντας ότι η μπάλα είχε σκάσει στο έδαφος δύο φορές πριν βάλει τη ρακέτα ο Στέφανος. Ίσως και να είχε δίκιο, όμως η ουσία είναι ότι ο 22χρονος τενίστας πέρασε μπροστά με 6-3 και στη συνέχεια καθάρισε το σετ.

Έχασε το σετ, έχασε και το… μυαλό του ο Μπερετίνι, που δεν μπορούσε πλέον να βρει πρώτο σερβίς και να βάλει πίεση στον Στέφανο. Μετά από πέντε χαμένα μπρέικ πόιντ, ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 2-1 και έδειξε χαρακτήρα στο αμέσως επόμενο γκέιμ, όταν ο Ιταλός είχε δύο μπρέικ πόιντ.

Αφού κατάφερε να μείνει όρθιος σε αυτό το σημείο, όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα στη συνέχεια. Ο Μπερετίνι δεν μπορούσε πλέον να παλέψει και ο Στεφ πέτυχε ένα ακόμα μπρέικ στο 4-2, το οποίο του έδωσε την ευκαιρία να σερβίρει μετά για τη νίκη.

Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι από τον Νο.5 τενίστα στον κόσμο, που συνολικά στον αγώνα είχε μόνο 7 αβίαστα λάθη (έναντι 20 του αντιπάλου του). Οι winners ήταν 23-16, ενώ ο Τσιτσιπάς είχε και εκπληκτικό ποσοστό στο  σερβίς, καθώς κέρδισε το 84% πίσω από το πρώτο σερβίς και το 71% πίσω από το δεύτερο.

Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς έχουν αναμετρηθεί άλλες έξι φορές στο παρελθόν και το head to head είναι 4-2 υπέρ του Νόλε. Η τελευταία τους συνάντηση ήταν αυτός ο επικός ημιτελικός του περσινού Roland Garros, όπου ο Στεφ επέστρεψε από το 0-2 και λύγισε τελικά στο πέμπτο σετ, έχοντας να αντιμετωπίσει και τραυματισμό στο πόδι.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα. Ακολουθήστε μας και στο Google news.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi