Άρθρα Ρεπορτάζ

Γερμανία: Στην διάθεση των πολιτών από σήμερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή.

Πότε έρχεται το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Το ψηφιακός πιστοποιητικό εμβολιασμού πρόκειται να εισαχθεί από σήμερα Πέμπτη. Μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται CovPass θα πρέπει να είναι διαθέσιμη, έτσι ώστε οι εμβολιασμένοι άνθρωποι να μπορούν να αποδείξουν ψηφιακά την κατάσταση εμβολιασμού τους. Επιπλέον, οι χρήστες της εφαρμογής Corona Warning App από το Robert Koch Institute μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια αντίστοιχη λειτουργία με την τελευταία έκδοση.

Ο υπουργός υγείας Spahn ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειες σήμερα στο Βερολίνο.

Πώς λειτουργεί το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Το σχέδιο είναι για τους οικογενειακούς ιατρούς και τα κέντρα εμβολιασμού να εκδώσουν αμέσως το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, δηλαδή κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού επί τόπου. Για να γίνει αυτό, δημιουργείται ένας κωδικός QR για κάθε εμβολιασμένο άτομο, ο οποίος είτε εμφανίζεται στην οθόνη είτε δίνεται ως έντυπη εκτύπωση. Ο κωδικός μπορεί να σαρωθεί από το εμβολιασμένο άτομο με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου και το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί να αποθηκευτεί σε αυτό. Μεταξύ άλλων, η εφαρμογή προειδοποίησης Corona και η εφαρμογή CovPass που αναπτύχθηκε πρόσφατα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για αυτό. Η τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής προειδοποίησης Corona είχε την αντίστοιχη λειτουργία από το πρωί της Τετάρτης.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi

«“Φράγμα Πύλης, Τρικάλων”: Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”.

e-enimerosi