Διασπορά

Μπράντον Λούπος: O Ελληνικής καταγωγής πρωταθλητής που πάει για το “χρυσό” στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο

Ο κ. Λούπος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σύδνεϋ και τώρα βρίσκεται στην Ηλιόλουστη Ακτή όπου και προπονείται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για το άθλημα του, εκτελεί διαφορά κόλπα με το ποδήλατο καθώς και ακροβατικά που πραγματοποιεί με τη χρήση ραμπών και αναβαθμίδων.

Ο νεαρός πρωταθλητής ασχολείται με αυτό το άθλημα εδώ και 18 χρόνια, περισσότερο από το μισό της ζωής του, και αγαπά την κάθε μέρα που μπορεί να κάνει αυτό που αγαπά, είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, απολαμβάνει τους διαγωνισμού και τα πρωταθλήματά και αισθάνεται πραγματικά τυχερός που έχει κάνει το χόμπι του, δουλειά, και μπορεί να πληρώνεται για αυτό που πραγματικά αγαπά να κάνει καθημερινά.

Κύρια Σημεία

  • Ο Μπράντον Λούπος είναι Ελληνικής καταγωγής και γεννημένος στο Σύδνευ
  • Είναι για πολλούς η “Ελπίδα της Αυστραλίας για χρυσό μετάλλιο” στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.
  • Το άθλημα στο οποίο αγωνίζεται, ελεύθερο BMX, συμπεριλαμβάνεται για 1ή φορά στην ιστορία των Αγώνων

Στα αθλητικά μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως ο κ. Λούπος χαρακτηρίζεται συχνά ως «Η καλύτερη ευκαιρία της Αυστραλίας για Χρυσό Μετάλλιο» στους Ολυμπιακούς αγώνες 2021 στο Τόκυο.

Ο ίδιος μας είπε πως πάντα ήθελε να είναι στην κορυφή του αθλήματος του και να πιέσει τα όρια του ώστε να εμπνεύσει άλλους, όπως οι δικοί του ήρωες στα αθλήματα καθώς μεγάλωνε.

Ακόμη, πρόσθεσε πως η ευκαιρία που του δίνεται να εκπροσωπήσει την χώρα του και το άθλημα του, την πρώτη φορά που αυτό εντάχθηκε στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων και να θέσει τις βάσεις για το μέλλον, αποτελεί τιμή που δεν μπορεί να περιγράψει με λόγια.

Όσον αφορά την Ελληνική του καταγωγή και κληρονομία, ο κ. Λούπος σημείωσε πως είναι πραγματικά ευγνώμων για αυτή και πως φυσικά και τον έχει σμιλεύσει ως άνθρωπο και αθλητή.

Συγκεκριμένα είπε πως προέρχεται από μια μεγάλη Ελληνική οικογένεια, δίχως να είχε πολλά, και από μικρό παιδί είχε πάντοτε την έννοια να στηρίζει την οικογένεια του και να προσπαθεί για το καλύτερο.

Ακόμη, είχε σκεφτεί πως θα μπορούσε να αγωνιστεί με την Ελληνική σημαία έναντι της Αυστραλιανής, αλλά λόγο γραφειοκρατικών ζητημάτων αλλά και έλλειψης της Ελληνικής γλώσσας δεν το έκανε τελικά.

Πάραυτα, ολοκλήρωσε λέγοντας πως κατά κάποιο τρόπο θα εκπροσωπήσει και τις δύο χώρες στους Αγώνες που θεσπίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πράγμα που τον τιμά ιδιαίτερα και τον γεμίζει με ευγνωμοσύνη.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.