Άρθρα Ρεπορτάζ

Σαν σήμερα, 5 Ιουλίου 2015 το δημοψήφισμα.

…ξαφνικά στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου ο εκπρόσωπος της ΕΕ ενημερώνει τον Τσίπρα για την Έκτακτη Σύνοδο της ΕΕ η οποία θα ακυρώσει την συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ. Επικρατεί βουβαμάρα.

Ξαφνικά χτυπά δεύτερο τηλέφωνο. Ποιος;

Ο ΠτΔ είμαι. Αποφάσισα την παραίτηση μου. Ή θα γίνει σύγκληση Προέδρων για παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Αποσβολωμένος ο Τσίπρας υποσχέθηκε να το συζητήσει για να κερδίσει χρόνο. Εκείνη την ώρα ο Βαρουφάκης είναι σε έκσταση. Του ζητούν να αποχωρήσει. Ο κύβος είχε ριφθεί. Αφού πέρασε από
το Σύνταγμα για τα επινίκια του Όχι ο Τσίπρας πριν την 01:00 φτάνει εν κρυπτό στο Προεδρικό Μέγαρο και παίρνουν τηλέφωνο τον Ολάντ και τον παρακαλούν να μεσολαβήσει στην Μέρκελ. Η Μέρκελ δηλώνει την ρητή απόφαση της Ελλάδας να μείνει στην ΕΕ αλλιώς ενεργοποιείτε σε Σύνοδο ΕΕ η έξοδος και η
παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα για να μπορεί το κράτος να δώσει συσσίτια. Ο Ολάντ ενημερώνει την ΠτΔ. Ο Παυλόπουλος φτιάχνει γρήγορα ένα έγγραφο συναίνεσης σε ανοιχτή ακρόαση με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και τον Τσίπρα με την Ελλάδα να δηλώνει παραμονή στην ΕΕ.

Αύριο ορίζεται η διάσκεψη των αρχηγών 10 το πρωί. Ξεκινά με την δήλωση Καμμένου ότι κατατροπώθηκαν αυτοί που θέλαν την Ελλάδα υπόδουλη. Αρχίζουν οι χαρακτηρισμοί εκατέρωθεν. Ξαφνικά ο Λαφαζάνης ζητά τον Τσίπρα. Διαμαρτυρίες αλλά στο τέλος συμφώνησαν να τον περιμένουν. Τι συνέβη; O Tσίπρας πήγε στο γραφείο του γενικού γραμματέα της ΠτΔ για ένα τηλεφώνημα. Περιχαρής ο Λαφαζάνης ενημερώνει ότι είναι ο Πρόεδρος Πούτιν.

Χθες βράδυ πριν πάει ο Τσίπρας στο Προεδρικό είχε αιτηθεί επικοινωνία και πριν πάει στο συνέδριο είχε εγκριθεί. Γρήγορα γρήγορα ο Τσίπρας ζητά από την Ρωσία οικονομική γέφυρα και έκδοση νέου νομίσματος (δραχμές). Ο Πούτιν απαντά λόγω της Κριμαίας και των κυρώσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί οικονομικά και υπόσχεται στήριξη για να πείσει την Μέρκελ. Ο Τσίπρας μένει άγαλμα. Δηλώνει κατανόηση και κλείνει το τηλέφωνο. Ο ίδιος γυρνά στην Σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών και ενημερώνει. Αυτόματα ακούγονται γέλια από τους υπόλοιπους. Η διάθεση για τσαμπουκάδες κόπηκε. Δεν τον βλέπεις πως είναι λέει στον Καμμένο ένας; Ράκος δεν απαντά ο Τσίπρας. Τελικά υπήρξε αποδοχή του κειμένου παραμονής 12.45.

Ο ΠτΔ ενημερώνει τον Ολάντ για την συναίνεση και να το μεταφέρει στην Μέρκελ που θα δει το απόγευμα. Σκεπτικός λέει αλήθεια; Ναι λέει ο ΠτΔ.Καλώς. Γιατί ο σκεπτικισμός; Είχε μάθει ο Ολάντ ότι η Ελλάδα σχεδίαζε τύπωμα δραχμών. Από που;  …από τον ίδιο τον Πούτιν! Μόλις έκλεισε το τηλέφωνο με τον Τσίπρα ο Ρώσος Πρόεδρος ενημέρωσε τον Ολάντ για το ελληνικό αίτημα και δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό και ούτε θα πράξει κάτι. Μετά βγαίνει στα ΜΜΕ ότι η Ελλάδα θα διαπραγματευτεί με την ΕΕ ένα 3ο Μνημόνιο. Ο δρόμος για την 17ωρη διαπραγμάτευση μόλις έχει ανοίξει.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi

«“Φράγμα Πύλης, Τρικάλων”: Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”.

e-enimerosi