Πολιτική

Επίσκεψη Δένδια στην Τυνησία.

Η ομιλία του Δένδια.

Η ελληνική κοινότητα έχει παρουσία αιώνων στην Τυνησία. Αντίθετα με άλλες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, εμείς δεν έχουμε κρυφή ατζέντα στην σχέση μας με την Τυνησία. Μοναδικό συμφέρον μας είναι η δική σας σταθερότητα και ευημερία. Με αυτό το πνεύμα, σας στηρίζουμε και θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τις δυνάμεις της μετριοπάθειας στην Τυνησία. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε δύναμη που αποπειράται να υφαρπάξει την εξουσία, υπό το ένδυμα θρησκευτικών ή ιδεολογικών αρχών.
Η στήριξή μας προς την Τυνησία είναι απτή. Ήδη πριν από μερικές ημέρες αποστείλαμε πολλούς τόνους ιατρικού εξοπλισμού και σήμερα μεταφέραμε 100.000 εμβόλια για να βοηθήσουμε την Τυνησία να αντιμετωπίσει την πανδημία. Και θα εξακολουθήσουμε να σας στηρίζουμε όσο χρειαστεί. Εκτιμούμε βαθύτατα την στήριξη της Τυνησίας προς την υποψηφιότητα της Ελλάδας, να γίνει μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2025-2026.
Τόνισα επίσης την ανάγκη να αποχωρήσουν από το έδαφος της Λιβύης όλες οι ξένες δυνάμεις, είτε στρατιωτικές είτε μισθοφορικές, ώστε να γίνει εφικτή η διεξαγωγή ελεύθερων και αμερόληπτων εκλογών στη χώρα. Ήρθα εδώ για να στηρίξω τις προσπάθειες του Προέδρου στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής μετάβασης. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Τυνησία να οπισθοδρομήσει. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος και το προσυπογράφω ολόψυχα.
Θεωρώ ότι η Ελλάδα, οι εταίροι της στην περιοχή και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμοι να συνδράμουν την Τυνησία στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Για τους Τυνήσιους, για όλους εμάς, για την περιοχή συνολικά.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi