Αθλητισμός

Σάκκαρη: «Πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι δεν σταματάει εδώ»

Η 26χρονη τενίστρια παίζει απίθανο τένις στο US Open, όμως δεν θεωρεί ότι είναι το καλύτερό της.

«Όταν το κάνεις μια φορά μπορεί να είναι τύχη, δύο δεν πιστεύω ότι είναι τύχη, γιατί ξέρεις κι εσύ καλά από πού έχω ξεκινήσει και πού έχω καταφέρει να φτάσω σήμερα. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα, δυστυχώς δεν μπορώ να το χαρώ και πολύ, διότι σε 24 ώρες παίζω! Δεν ξέρω, σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη».

«Όχι, δε νομίζω ότι είναι! Νομίζω, όμως, ότι εγκεφαλικά είμαι καλύτερα από ποτέ. Καλύτερα ακόμα και από το Roland Garros. Μην το γρουσουζέψω, αλλά σερβίρω και πάρα πολύ καλά, το οποίο βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό το γήπεδο που είναι αρκετά γρήγορο. Έχει τύχει να παίξω και με παίκτριες που είχαν πολύ καλό σερβίς, παρόλο που η Αντρεέσκου δεν είναι η ψηλότερη έχει ένα σερβίς που δυσκολεύει πολύ. Επειδή όλα ξεκινούν από το μυαλό, καταφέρνω να παίξω ένα πολύ υψηλού επιπέδου τένις».

Της δίνει επιπλέον κίνητρο όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από την επόμενη αντίπαλό της, την Έμα Ραντουκάνου; «Θα είχα το ίδιο κίνητρο με όποια και αν έπαιζα. Είναι ημιτελικός Grand Slam και έχουμε όλες τις ίδιες πιθανότητες. Δεν δίνω περισσότερες πιθανότητες σε εμένα επειδή είμαι σε καλύτερο ranking. Για κάποιο λόγο έχει φτάσει και εκείνη μέχρι εδώ, δεν της χαρίστηκε κάτι. Θα το απολαύσω, γιατί το να παίζεις night session σε αυτό το γήπεδο, σε ένα γεμάτο γήπεδο, είναι μοναδικό. Φαντάζομαι ότι ήσουν κι εσύ μέσα, έβλεπες. Ήταν πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα».

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια εννοείται ότι δεν ξεχνάει ποτέ την Ελλάδα. «Όπως είπα και προηγουμένως, μέσα στο γήπεδο δεν το ανέφερα για να το δει ο κόσμος. Ελπίζω να το δει τώρα. Δεν το κάνω, βέβαια, τόσο για να το δει… Απλά η Ελλάδα πόνεσε πριν έναν μήνα και δυσκολεύτηκα κι εγώ πάρα πολύ που ήμουν στο Μόντρεαλ. Ήμουν μακριά, με πείραξε πάρα πολύ. Θέλω να τους αφιερώσω όλο αυτό το τουρνουά, που ελπίζω να μην τελειώσει αύριο, θέλω να μοιραστώ όλη τη χαρά που έχω αυτές τις μέρες μαζί τους. Θέλω να πω ότι τους σκέφτομαι, όχι μόνο αυτούς που χτυπήθηκαν από όλο αυτό, αλλά και όλους τους Έλληνες. Ξέρουν όλοι τι σημαίνει η Ελλάδα για εμένα. Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλη την υποστήριξη αυτά τα χρόνια και πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι δεν σταματάει εδώ».

Η Μαρία είναι και επίσημα η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια στην ιστορία, αφού έχει εξασφαλίσει το Νο.13 αφήνοντας πίσω της τη Λένα Δανιηλίδου. «Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Αλλά όπως σου είπα και την προηγούμενη φορά, αλλά έχω μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό προς το πρόσωπο της Λένας. Κατάφερε σε δύσκολη εποχή, με πολύ δύσκολες αντιπάλους να φτάσει μέχρι εκεί. Σε ό,τι αφορά εμένα, νομίζω ότι δεν θα σταματήσω εδώ. Άλλωστε, νομίζω ότι όταν θα σβηστούν αρκετά τουρνουά θα είναι λίγο διαφορετική η βαθμολογία. Έχω, όμως, αποδείξει στον εαυτό μου και σε όλους ότι ανήκω κι εγώ πολύ ψηλά».

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi